Home FAMILY & HOME #Cooking Class #28_july_20 | Πατατοκεφτέδες με σολομό

#Cooking Class #28_july_20 | Πατατοκεφτέδες με σολομό

by Business Mum

#Cooking Class #28_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 πατάτες, μεγάλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 κρόκο
  • 150 γρ. σολομό, καπνιστό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα, προαιρετικά
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
Εκτέλεση 
  • Βράζουμε τις πατάτες για 30-40 λεπτά σε δυνατή φωτιά (αν θέλουμε, αντί να τις βράσουμε, μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι σε πολλές μεριές και να τις ψήσουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά ή στον φούρνο για 50 λεπτά). 
  • Τις καθαρίζουμε, και τη σάρκα την κάνουμε πουρέ πιέζοντας με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια από τις πατάτες. 
  • Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει για 15 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον κρόκο αβγού, τον σολομό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και όσο από το αλεύρι χρειάζεται ώστε να μπορούμε να πλάσουμε κεφτεδάκια με αυτό το μείγμα (αν έχουμε επιλέξει να βράσουμε τις πατάτες, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι).
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, διαμέτρου 3 εκ., και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 1 ώρα. 
  • Λίγο πριν τα σερβίρουμε, τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει περίπου 1 εκ. σε ύψος ηλιέλαιο ή σπορέλαιο, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά. 
  • Τα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ενώ, αν θέλουμε, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι πασπαλισμένο με μπούκοβο.

Tip

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και διάφορα άλλα λαχανικά στα πατατοκεφτεδάκια, όπως π.χ. καρότο ή μανιτάρια.

Related Posts

Leave a Comment