fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #28_may_20 | Σορμπέ καρπούζι

#Cooking Class #28_may_20 | Σορμπέ καρπούζι

by Business Mum

#Cooking Class # 28_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσιΑ

Για τη διακόσμηση

  • καρπούζι, κομμάτια

Εκτέλεση 

  • Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  • Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
  • Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
  • Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

Related Posts

Leave a Comment