Home HOMEFOOD #Cooking Class 28_October_21 | Χοιρινό Cordon Bleu με λαχανικά

#Cooking Class 28_October_21 | Χοιρινό Cordon Bleu με λαχανικά

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τα λαχανικά

  • 450 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. νερό, βραστό
  • 160 γρ. κους κους

Για το χοιρινό

  • 600 γρ. χοιρινό, καρέ
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 100 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 αβγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα λαχανικά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κους κους, το νερό και μόλις πάρει μια βράση, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε εκτός φωτιάς για 5-6 λεπτά να μαλακώσει το κους κους και τα λαχανικά.

Για το χοιρινό

  • Κόβουμε το χοιρινό σε 4 κομμάτια και χαράσσουμε στη μέση τους για να κάνουμε μια θήκη.
  • Απλώνουμε αλάτι και πιπέρι σε όλη την επιφάνειά τους και τα γεμίζουμε με το τυρί και το ζαμπόν. Κλείνουμε με τα ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το τριμμένο ψωμί και 1 κ.γ. θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή μια φριτέζα το σπορέλαιο και φροντίζουμε να φτάσει το λάδι τους 160ο C.
  • Περνάμε το χοιρινό διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το ψωμί και τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά για να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts