fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #29_april_20|Στρασινάτι με κόκκινη σάλτσα

#Cooking Class #29_april_20|Στρασινάτι με κόκκινη σάλτσα

by Business Mum

#Cooking Class #29_april_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών

  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 50 γρ. νερό, χλιαρό

Για τη σάλτσα

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. μυζήθρα, ημίξερη, τριμμένη
  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών

  • Στο μίξερ (ή με τα χέρια), ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια ωραία, σφιχτή, αλλά βελούδινη ζύμη. 
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τα στρασινάτι

  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και δημιουργούμε λεπτά κορδόνια από το κάθε κομμάτι.
  • Κόβουμε τα κορδόνια της ζύμης σε κομμάτια 3-4 εκ. 
  • Βάζουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε ένα ξύλο κοπής ή σε ένα sushi mat ή σε ένα σουπλά με ανάγλυφες ρίγες, και με τα 4 δάχτυλά μας πιέζουμε και ρολάρουμε ταυτόχρονα το κομματάκι της ζύμης. Αυτή η κίνηση πλαταίνει τη ζύμη, την κάνει να συστραφεί και –ιδίως αν το κάνουμε στο σουπλά ή το sushi mat– της δίνει και ωραίες ρίγες.
  • Παράλληλα, έχουμε βάλει νερό να βράζει. 
  • Αφού βράσει, αλατίζουμε καλά, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. 
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα διατηρούμε ζεστά, ενώ κρατάμε και 50-70 γρ. από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. 
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σκόρδο, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. 
  • Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα, γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού, και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Related Posts

Leave a Comment