fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #29_January21 | Μοσχάρι ταζίν με δαμάσκηνα

#Cooking Class #29_January21 | Μοσχάρι ταζίν με δαμάσκηνα

by Business Mum

#Cooking Class 29_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 900 γρ. μοσχάρι, για βραστό
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1 κύβο βοδινού
  • 340 γρ. δαμάσκηνα
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το κους κους

  • 200 γρ. κους κους
  • 1 κύβο κότας
  • πιπέρι
  • 250 γρ. νερό, βραστό

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας μας σε μεγάλα κομμάτια 4×4 εκ. αφαιρώντας τις σκληρές ίνες και τοποθετούμε τα κομμάτια μας σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας μας στην κατσαρόλα.
  • Με το που πάρει ωραίο χρώμα από τη μία πλευρά το γυρνάμε από την άλλη. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές τότε προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει το κρέας και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα και 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Το κρέας μας θα χει μαλακώσει τελείως.
  • Μετά τη μιάμιση ώρα, ρίχνουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο στην κατσαρόλα, κόβουμε σε κομμάτια τις καυτερές πιπεριές μας και τις προσθέτουμε κι αυτές.
  • Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού για να δέσει η σάλτσα μας και στη συνέχεια τα δαμάσκηνά μας, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε μια γάστρα, καπακώνουμε και τοποθετούμε στον φούρνο στους 180º C στον αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Για το κους κους

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε στο κους κους έναν κύβο από κοτόπουλο, λίγο πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τόσο νερό -βραστό- όση είναι και η ποσότητα κους κους.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ίσα ίσα και όχι πολύ μη μας λασπώσει.
  • Κλείνουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν απορροφήσει το νερό και κρυώσει τότε με ένα πιρούνι, το σπάμε και το σερβίρουμε στην πιατέλα μας.
  • Αφαιρούμε και τη γάστρα από τον φούρνο και σερβίρουμε το κρέας μας και τη σάλτσα πάνω από το κους κους μας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο τσίλι και σουσάμι.

 

Related Posts

Leave a Comment