Home FAMILY & HOME #Cooking Class #29_july_20 | Τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη

#Cooking Class #29_july_20 | Τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη

by Business Mum

#Cooking Class #29_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη βάση

  • 50 γρ. φιστίκια, θρυματισμένα
  • 170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση

  • 4 ασπράδια
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 140 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 450 γρ. φράουλες, μικρές, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση 

Αυτή η συνταγή είναι μία καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή και ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία θρυμματισμένη ζύμη. Δεν τη ζυμώνουμε πολύ.
  • Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα.
  • Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο, την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
  • Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
  • Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι.
  • Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε.

Tip

Αν δε θέλουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το κανονικό! 

Related Posts

Leave a Comment