fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #29_June21 | Σαλάτα Caesar με καπνιστό τόνο

#Cooking Class #29_June21 | Σαλάτα Caesar με καπνιστό τόνο

by Business Mum

#Cooking Class 29_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το κρουτόν

  • 2 φέτες ψωμί ολικής, πολύσπορο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το dressing

  • 320 γρ. τόνο, καπνιστό, πικάντικο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. iceberg
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 50 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση 

Για τα κρουτόν

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για το dressing

  • Χωρίζουμε τον τόνο από το λάδι του. Βάζουμε το λάδι σε ένα μιξεράκι και αφήνουμε τον τόνο στην άκρη.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και χτυπάμε για να λιώσει το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 κ.σ. από το dressing, τον τόνο σε κομμάτια τα κρουτόν, το καλαμπόκι και τα flakes παρμεζάνας.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment