Home FAMILY & HOME #Cooking Class #29_june_20 |Gazpacho με καρπούζι

#Cooking Class #29_june_20 |Gazpacho με καρπούζι

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class # 29_june_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κιλά καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα + έξτρα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση 
  • Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και χαράζουμε την ακριβώς αντίθετη πλευρά.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες στο βραστό νερό και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Αφαιρούμε τις ντομάτες από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολμε νερό και πάγο. Αφήνουμε για 1 λεπτό να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Όπως θα προσέξουμε, η φλούδα της ντομάτας, με αυτόν τον τρόπο, θα αφαιρείται πιο εύκολα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια (όσο δυνατόν περισσότερα μπορούμε) από το καρπούζι, και μεταφέρουμε στο μπολ με τις ντομάτες.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αγγούρι, το θυμάρι, το σκόρδο, το ξίδι, τον χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι και τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα υλικά του μπολ σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και λεία σούπα. Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια που έχουν μείνει.
  • Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, και διακοσμούμε με το θυμάρι.

Related Posts

Leave a Comment