fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #29_March21 | Trifle

#Cooking Class #29_March21 | Trifle

by Business Mum

#Cooking Class 29_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το σιρόπι

  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. νερό

Για το trifle

  • 400 γρ. κέικ, που σας έχει περισσέψει
  • 220 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 250 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 250 γρ. φράουλες
  • 6 σύκα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό.
  • Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ εκτός φωτιάς, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Για το trifle

  • Κόβουμε το κέικ σε φέτες πάχους 1 εκ. 
  • Απλώνουμε το σιρόπι με ένα πινέλο και στις δύο μεριές του κέικ ώστε να πάει παντού.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα και να πάρει τη μορφή γιαουρτιού.
  • Στήνουμε το trifle εναλλάσσοντας στρώσεις κέικ, κρέμας και φρούτων σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια, τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για 1-2 ημέρες.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι φρούτα εποχής θέλουμε.

 

 

Related Posts

Leave a Comment