fbpx
Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #29_November20 | Ροξάκια

#Cooking Class #29_November20 | Ροξάκια

by Business Mum

#Cooking Class #29_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για το σιρόπι

  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη

Για τα ροξάκια

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. νερό
  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 130 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση 

Για το σιρόπι

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες από το λεμόνι, το νερό, τη γλυκόζη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τα ροξάκια

  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την καρυδόψιχα και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει τρίμμα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το νερό, το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, την καρυδόψιχα, το κακάο και χτυπάμε με το φτερό 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε όλη τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.
  • Τυλίγουμε τη γέμιση στη σφολιάτα. Στην άκρη της σφολιάτας απλώνουμε λίγο κρόκο με νερό για να κολλήσει η σφολιάτα.
  • Κόβουμε το ρολό στη μέση και τυλίγουμε καλά με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το μείγμα ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε 18 κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο και αφήνουμε για 20-30 λεπτά να ξεπαγώσουν.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και ρίχνουμε το σιρόπι στα καυτά ροξάκια. Φροντίζουμε να σιροπιαστούν και από τις δύο πλευρές.
  • Αφήνουμε 2 ώρες για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment