Home HOMEFOOD #Cooking Class #2_February21 | Μωσαϊκό με κάστανο

#Cooking Class #2_February21 | Μωσαϊκό με κάστανο

by Businessmum.gr

#Cooking Class 2_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το μωσαϊκό

  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • 50 ml amaretto
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. πουρέ κάστανο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη

Για το γλάσο

  • 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για το μωσαϊκό:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ – 2 λεπτά.
  • Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μια φόρμα 20×10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο:

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στον κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
  • Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts