fbpx
Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #2_January21 |Τούρτα με μελομακάρονα

#Cooking Class #2_January21 |Τούρτα με μελομακάρονα

by Business Mum

#Cooking Class 2_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για την τούρτα

Για την καραμέλα

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Για την τούρτα

  • Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πήξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στην συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει την υφή της  σαντιγί. (Προσοχή να μην μας κόψει)
  • Στρώνουμε στον πάτο και στο πλάι μιας στρόγγυλης φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ., διάφανη μεμβράνη σταυρωτά ώστε να προεξέχει.
  • Απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα.
  • Έπειτα τοποθετούμε τα 10 από τα ολόκληρα μελομακάρονα και καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από την κρέμα.
  • Βάζουμε και το άλλα 10 από τα μελομακάρονα και ακολουθούμε την διαδικασία ακόμη μια τελευταία φορά τοποθετώντας την τελευταία δόση της κρέμας και από πάνω τα 300 γρ. σπασμένα  μελομακάρονα.
  • Καλύπτουμε με την μεμβράνη που προεξέχει. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Ανοίγουμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε την τούρτα ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε την μεμβράνη πολύ προσεκτικά .
  • Με μια σπάτουλα ή ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι ισιώνουμε γύρω γύρω την τούρτα  και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη στολίσουμε με την καραμέλα.

Για την καραμέλα

  • Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Όταν λιώσει και πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα (προσοχή μην μας καεί) την απλώνουμε προσεκτικά σε μια λαδόκολλα και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Σπάμε πολύ προσεκτικά με τα χέρια μας την βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε 1-2 λεπτά (δεν θέλουμε να γίνει σκόνη τελείως) και την αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολάκι σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • Πριν σερβίρουμε, καλύπτουμε περιμετρικά την τούρτα με την σπασμένη καραμέλα. Βάζουμε στο κέντρο 2 μελομακάρονα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καραμέλα. 

Related Posts

Leave a Comment