Home HOMEFOOD #Cooking Class 2_July_21| Παγωτό σοκολάτα

#Cooking Class 2_July_21| Παγωτό σοκολάτα

by Businessmum.gr

#Cooking Class 2_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κιλό βάση παγωτού
  • 60 γρ. κακάο
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • μπισκότα
  • σιρόπι, σοκολάτας
  • αμύγδαλα, ωμά λευκά, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση 
  • Ακολουθήστε τη συνταγή για τη βάση παγωτού.
  • Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τη βάση του παγωτού μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Βγάζουμε ανά μία ώρα δουλεύοντας το μείγμα στη σακούλα λίγο με τα χέρια μας για να αποφύγουμε το μείγμα να κάνει παγάκια και να κρατήσει βελούδινη υφή.
  • Σερβίρουμε πάνω σε μπισκότο ή σε μπολάκι με σιρόπι σοκολάτας και ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα.

Tip

Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας!

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts