Home HOMEFOOD #Cooking Class #2_November20 | Χοιρινό με ντομάτα και κουρκουμά

#Cooking Class #2_November20 | Χοιρινό με ντομάτα και κουρκουμά

by Businessmum.gr

#Cooking Class #2_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 3 κλ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, την ξανά βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το χοιρινό, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, νερό και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια, τον κουρκουμά, κύμινο, κόλιανδρο, το δεντρολίβανο και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 2 με 2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts