fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #30_January21 | Στριφτή κασερόπιτα

#Cooking Class #30_January21 | Στριφτή κασερόπιτα

by Business Mum

#Cooking Class 30_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη σύνθεση

  • 8-9 φύλλα χωριάτικα
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αυγό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα του γάλατος στο μπολ με τα τυριά και προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. Ραντίζουμε ένα φύλλο με βούτυρο και βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε στην εξωτερική πλευρά από ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 34 εκ.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ενδιάμεσα από τα φύλλα βάζουμε βούτυρο για να μην κολλήσουν τα ρολά μεταξύ τους.
  • Απλώνουμε από πάνω το βούτυρο που έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με το νερό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Related Posts

Leave a Comment