fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #30_january_20|Κεφτεδάκια γαλοπούλας

#Cooking Class #30_january_20|Κεφτεδάκια γαλοπούλας

by Business Mum

#Cooking Class #30_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 3 ασπράδια από μέτρια αυγά
  • 50 γρ.ψωμί ολικής, τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι, για το πανάρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.
  • Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment