fbpx
Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #30_may_20 | Λαβράκι στη λαδόκολλα

#Cooking Class #30_may_20 | Λαβράκι στη λαδόκολλα

by Business Mum

#Cooking Class # 30_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 λαβράκια, φιλέτα (250-300 γρ./ φιλέτο)
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού, ροζ + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 4 φύλλα κάππαρης, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 φινόκιο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 μπρόκολο

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Ανοίγουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε τα φιλέτα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα λίγο πιο κάτω από το κέντρο της λαδόκολλας, το ένα δίπλα στο άλλο, με το δέρμα προς τα κάτω, και βάζουμε 2 φύλλα κάπαρης πάνω από κάθε φιλέτο. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. 
  • Αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με νερό και διπλώνουμε τη λαδόκολλα πιέζοντας καλά τις άκρες της. Μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. 
  • Ανοίγουμε με προσοχή τη λαδόκολλα και σερβίρουμε με έξτρα φύλλα κάπαρης και ροζ πιπέρι. Προαιρετικά σερβίρουμε με ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Related Posts

Leave a Comment