Home HOMEFOOD #Cooking Class 31_August_21 | Ψωμί κανέλας

#Cooking Class 31_August_21 | Ψωμί κανέλας

by Businessmum.gr

#Cooking Class 31_August_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. νερό, χλιαρό
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το αλεύρωμα του πάγκου
  • 60 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
  • 65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 30 γρ. κανέλα
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το γλάσο

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά προκειμένου να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κανέλα, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε το ζυμάρι πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το μοιράζουμε σε δύο ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα από τα δύο κομμάτια του ζυμαριού σε παραλληλόγραμμο 30×40 εκ. έχοντας τη μεγάλη πλευρά μπροστά μας. 
  • Αλείφουμε την επιφάνεια του ζυμαριού με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα της γέμισης φροντίζοντας να αφήσουμε 1 εκ. κενό από τις άκρες του ζυμαριού.
  • Ρολάρουμε το ζυμάρι γυρίζοντας από τη μεγάλη πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας προς την απέναντι μεγάλη πλευρά, σχηματίζοντας ένα ρολό.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά το ρολό στο ταψί φροντίζοντας η ένωση του ζυμαριού να βρίσκεται από την κάτω μεριά (να ακουμπάει στη βάση του ταψιού) και διπλώνουμε τις άκρες του ρολού προς τα κάτω.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο ζυμάρι και το μεταφέρουμε στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση από το πρώτο ρολό. 
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε τα ρολά για 40-50 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ψήνουμε τα ρολά στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Για το γλάσο

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την άχνη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.
  • Περιχύνουμε με το γλάσο το ψωμί και κόβουμε σε φέτες.
  • Σερβίρουμε.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts