Home FAMILY & HOME #Cooking Class #31_july_20 | Ρατατούι με ντομάτα και κολοκυθάκι

#Cooking Class #31_july_20 | Ρατατούι με ντομάτα και κολοκυθάκι

by Business Mum

#Cooking Class #31_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 ντομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ
  • Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με το κολοκυθάκι. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες από τις ντομάτες και το κολοκυθάκι σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.
  • Περιχύνουμε τις φέτες με το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει στο μπολ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment