fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #31_march_20|Ελληνικά muffins με ελιές και φέτα

#Cooking Class #31_march_20|Ελληνικά muffins με ελιές και φέτα

by Business Mum

#Cooking Class #31_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 40 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 αβγά, μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα
  • 80 γρ. γάλα, 3,5%
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κλ. ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. μανούρι
  • 40 γρ. κολοκυθόσπορο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  • Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια σε μια φόρμα για muffin 12 θέσεων.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη γραβιέρα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τα 40 γρ. γάλα, το ελαιόλαδο, τις ελιές, το θυμάρι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα των τυριών. 
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, προσθέτουμε το μανούρι, τα υπόλοιπα 40 γρ. γάλα, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. 
  • Μοιράζουμε το μισό μείγμα των muffins στις θήκες της φόρμας. 
  • Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών και πάνω σε αυτό ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα των muffins. 
  • Σκορπίζουμε τα σποράκια πάνω από τα muffins και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment