fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #3_February21 | Πίτα του Βοσκού

#Cooking Class #3_February21 | Πίτα του Βοσκού

by Business Mum

#Cooking Class 3_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σέλερι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό κιμά αρνίσιο
  • 1 κύβο βοδινού
  • 330 ml μπίρα, μαύρη
  • 200 γρ. αρακά
  • 3 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πουρέ πατάτας

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα σέλερι.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220ο C στο γκριλ.
  • Σβήνουμε με τη μπίρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και τον αρακά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον πουρέ σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη 8 χιλ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος 32×24 εκ. και καλύπτουμε με τον πουρέ, με τη βοήθεια του κορνέ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο πουρές.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.

 

 

Related Posts

Leave a Comment