fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #3_November20 | Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας

#Cooking Class #3_November20 | Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας

by Business Mum

#Cooking Class #3_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τον κιμά

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 800 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα, light
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 100 γρ. τυρί light

Για τα σπαγγέτι

  • 500 γρ. bucatini, ολικής άλεσης
  • αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. τυρί light
  • πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό

Εκτέλεση 

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τον κρόκο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τα σπαγγέτι

  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Προσθέτουμε 150 γρ. από το τυρί, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό και το ασπράδι χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε όλο τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα μακαρόνια με τον κιμά.
  • Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, βάζουμε 50 γρ. τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό.

Related Posts

Leave a Comment