Home FAMILY & HOME #Cooking Class #3_October_20 | Χοιρινό με ψητά λαχανικά

#Cooking Class #3_October_20 | Χοιρινό με ψητά λαχανικά

by Business Mum

#Cooking Class #3_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 3 αντίβ
  • 4 καρότα, μικρά
  • 1 γογγύλι
  • 300 γρ. σελινόριζα
  • 4 παντζάρια
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σπόρους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. χοιρινό, μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
  • ανθό αλατιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Αφαιρούμε τη βάση από τα αντίβ, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος.
  • Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, το γογγύλι, τη σελινόριζα και τα παντζάρια.  
  • Κόβουμε τα καρότα στα 4 κατά μήκος. Κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους 2 εκ., το γογγύλι και τα παντζάρια σε κυδωνάτες φέτες, και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολμαζί με το σκόρδο και τους σπόρους κόλιανδρου.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 70 γρ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε τομές στο χοιρινό, αλείφουμε με 30 γρ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε στο καυτό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  • Μεταφέρουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Ανακατεύουμε το νερό με τον κύβο μέχρι να διαλυθεί ο κύβος στο νερό.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ταψί μαζί με το χοιρινό και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το νερό στα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε το ταψί, προσθέτουμε το μηλόξιδο και ανακατεύουμε τα υγρά με μία σπάτουλα.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφήσει το κρέας το μηλόξιδο.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι και άνθος αλατιού.

Related Posts

Leave a Comment