fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #4_December20 | Χοιρινές μπριζόλες ριγανάτες

#Cooking Class #4_December20 | Χοιρινές μπριζόλες ριγανάτες

by Business Mum

#Cooking Class 4_December_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τις πατάτες

  • 1,5 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • φασκόμηλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Για τις μπριζόλες

  • 4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • δεντρολίβανο
  • φασκόμηλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 120 γρ. αμύγδαλα, ωμά χωρίς φλούδα
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • φασκόμηλο
  • φέτες λεμόνι

Εκτέλεση 

Για τις πατάτες

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες baby κομμένες σε κομμάτια και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε δεντρολίβανο και φασκόμηλο ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί 28x36 εκ. και ρίχνουμε την ξερή ρίγανη.

Για τις μπριζόλες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά για να κάψει. Βάζουμε στις μπριζόλες πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο και απλώνουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα υλικά.
  • Τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε ξερή ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, τη σκελίδα σκόρδο, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε βούτυρο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  • Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στο ταψί πάνω στις πατάτες και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο που έχει περισσέψει στο τηγάνι.
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε, φρυγανιά τριμμένη, αμύγδαλα, ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο από το τηγάνι και χτυπάμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Αλείφουμε τις μπριζόλες με μουστάρδα, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και απλώνουμε το μείγμα από το μπλέντερ πάνω στις μπριζόλες.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Στο πιάτο προσθέτουμε, τις πατάτες, τη μπριζόλα, φασκόμηλο και φέτες λεμονιού.

Related Posts

Leave a Comment