fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #4_February21 | Κοτόπουλο αλά κρεμ με 4 υλικά

#Cooking Class #4_February21 | Κοτόπουλο αλά κρεμ με 4 υλικά

by Business Mum

#Cooking Class 4_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι, ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη.
  • Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. 
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει.
  • Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 
  • Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέσα στην κρέμα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

Related Posts

Leave a Comment