fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class 4_July_21| Καλοκαιρινή χωριάτικη μακαρονάδα

#Cooking Class 4_July_21| Καλοκαιρινή χωριάτικη μακαρονάδα

by Ivi Chrysou Belesi

#Cooking Class 4_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 500 γρ. σκιουφιχτά
  • 4 ντομάτες, μέτριες, αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους και ζουμί
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 3 κλ. ρίγανη, φρέσκια, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κλ. ρίγανη, φρέσκια, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ελιές, κομμένες ροδέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο, προαιρετικά
Εκτέλεση 
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε σε κύβους τις δύο ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις άλλες δύο τις περνάμε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το ζουμί στο μπολ και ανακατεύουμε με τα κυβάκια της ντομάτας.
  • Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε με την ντομάτα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο κουκουνάρι και το επιπλέον ελαιόλαδο.

Tip

Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος ζυμαρικών. Φυσικά, εμείς προτιμούμε τα πιο «κοντά» ζυμαρικά, π.χ. πένες, φαρφάλες, βίδες κλπ., τα οποία θα δείχνουν πιο όμορφα ανακατεμένα με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment