fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #5_june_20 | Ρεβιθάδα

#Cooking Class #5_june_20 | Ρεβιθάδα

by Business Mum

#Cooking Class # 5_june_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 στικ σέλερι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 800 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  • Κόβουμε το σέλερι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα καρότα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα ρεβίθια και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Related Posts

Leave a Comment