fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #5_may_20 | Τυροκροκέτες με σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτα

#Cooking Class #5_may_20 | Τυροκροκέτες με σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτα

by Business Mum

#Cooking Class #5_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη μαρμελάδα ντομάτα

  • 500 γρ. ντομάτες, χωρίς φλούδες και σπόρια, κομμένες στα 2
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. μηλόξιδο

Για τις τυροκροκέτες

  • 125 γρ. γραβιέρα
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 100 γρ. σουσάμι
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Για τη μαρμελάδα ντομάτα

  • Ρίχνουμε τις μισές ντομάτες με τα υπόλοιπα υλικά στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. 
  • Τις υπόλοιπες ντομάτες τις κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Βάζουμε τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε τους κύβους της ντομάτας. 
  • Συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
  • Τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τις τυροκροκέτες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να παγώσει. 
  • Με τα χέρια μας, πλάθουμε μικρά μπαλάκια (κροκέτες) βάρους 15 γρ. το ένα.
  • Πανάρουμε τις κροκέτες στο αλεύρι, μετά στο αβγό, μετά στο σουσάμι, ξανά στο αβγό και μετά ξανά στο σουσάμι. 
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σπορέλαιο σε 2-4 εκ. βάθος να κάψει στους 170°C (αν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη, οι κροκέτες μπορεί να ανοίξουν).
  • Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα και τα φύλλα δυόσμου. 

Related Posts

Leave a Comment