fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #6_December20 | Cinnamon rolls

#Cooking Class #6_December20 | Cinnamon rolls

by Business Mum

#Cooking Class 6_December_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τα cinnamon rolls

  • 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • βούτυρο, για το ταψί

Για το γλάσο

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5-10 γρ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση 

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, αλάτι, τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Προσοχή, η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με έναν πλάστη 40×60 εκ.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
  • Κόβουμε το ρολό σε 16 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος.
  • Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το γλάσο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο.
  • Απλώνουμε πάνω από τα cinnamon rolls και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment