Home FAMILY & HOME #Cooking Class #6_february_20| Σούπα Χαρίρα

#Cooking Class #6_february_20| Σούπα Χαρίρα

by Business Mum

#Cooking Class #6_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Ο χειμώνας με το κρύο είναι ακόμα εδώ και οι σούπες έχουν την τιμητική τους!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, φρέσκο, χωρίς τη φλούδα του και κομμένο σε φετάκια
  • 2 σκ. σκόρδο, κομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. φακές, κόκκινες
  • 4 καρότα, μέτρια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. μείγμα 5 spices
  • πιπέρι, μαύρο
  • 2 πρέζες κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • μαϊντανό, μερικά φύλλα
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να καραμελώνει αλλά να μην πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε τις φακές, τα καρότα, και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το κύμινο, την πάπρικα, το ανατολίτικο μείγμα μπαχαρικών, το μαύρο πιπέρι, και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Το υγρό θα πρέπει να είναι αρκετό να καλύπτει μόνο τα λαχανικά. Αλλιώς, προσθέτουμε νερό μέχρι να έχουμε αρκετό υγρό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρώνια και τον μαϊντανό. Κρατάμε στην άκρη λίγο από τα μυρώνια ως γαρνιτούρα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στη σούπα.
  • Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ για να πάρει μια βελούδινη υφή.
  • Η σούπα πρέπει να μην είναι πολύ πηκτή. Αυτό μπορούμε να το ρυθμίσουμε προσθέτοντας όσο ζωμό ή νερό χρειάζεται.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρώνια, τον μαϊντανό, τα ρεβίθια και μια μεγάλη πρέζα αλάτι.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα για άλλα 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μυρώνια.

Related Posts

Leave a Comment