fbpx
Home BEAUTY & FITNESSBEAUTY #Cooking Class #6_May21 | Καπνιστό λαβράκι

#Cooking Class #6_May21 | Καπνιστό λαβράκι

by Business Mum

#Cooking Class 6_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κιλό λαβράκια, (2 φιλέτα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα αρωματικά

  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 5 κλ. χαμομήλι
  • 10 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
  • 15 κόκκους πιπεριού
  • 2 κλ. λεμονόχορτα, σπασμένα σε κομμάτια

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λεμόνι
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Καλύπτουμε πολύ καλά το εσωτερικό μιας παλιάς κατσαρόλας με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτο. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το καπάκι της από την εσωτερική μεριά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αρωματικά στον πάτο της κατσαρόλας και τα καλύπτουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε κάνει λίγες τρύπες με ένα μαχαίρι.
  • Τοποθετούμε μια μικρή σχάρα μέσα στην κατσαρόλα. Η σχάρα θα πρέπει να είναι μικρότερη από την κατσαρόλα ώστε να χωράει στο εσωτερικό της.
  • Ακουμπάμε τα λαβράκια πάνω στη σχάρα, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. 
  • Μόλις τα λαβράκια αρχίσουν να ψήνονται και βλέπουμε να βγαίνουν οι πρώτοι καπνοί, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. 
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί τα λαβράκια. 
  • Αφαιρούμε με προσοχή τα λαβράκια από την κατσαρόλα. 
  • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι.

 

Related Posts

Leave a Comment