Home HOMEFOOD #Cooking Class #7_December20 | Χοιρινός λαιμός με αγκινάρες στη χύτρα ταχύτητας

#Cooking Class #7_December20 | Χοιρινός λαιμός με αγκινάρες στη χύτρα ταχύτητας

by Businessmum.gr

#Cooking Class 7_December_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό, λαιμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 800 γρ. πατάτες
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 500 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ., βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το χοιρινό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες, τα πράσα σε μικρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το χοιρινό, το νερό και καλύπτουμε με το καπάκι. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και σερβίρουμε με άνηθο, φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts