Home FAMILY & HOME #Cooking Class #7_October_20 | Cloud bread με 3 υλικά

#Cooking Class #7_October_20 | Cloud bread με 3 υλικά

by Business Mum

#Cooking Class #7_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 4 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. ξινό (κιτρικό οξύ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα. 
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. 
  • Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το ξινό και το αλάτι. 
  • Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. 
  • Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα σε 8 στρογγυλά τσέρκια διαμέτρου 10 εκ. 
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ψωμάκια. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με τυρί κρέμα, ντοματίνια, φύλλα βασιλικού και ελιές. 

Tip

Καλύτερα να καταναλωθεί αμέσως καθώς το ψωμάκι είναι ακόμα μαλακό και αφράτο.

Related Posts

Leave a Comment