Home HOMEFOOD #Cooking Class #8_april_20|Πασχαλινά μπισκότα

#Cooking Class #8_april_20|Πασχαλινά μπισκότα

by Businessmum.gr

#Cooking Class #8_april_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 900 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1.2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • ½  κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά μέτρια
  • 300 γρ.  μέλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 πατάτα σε σχήμα αυγού κομμένη στη μέση  ή στένσιλ σε σχήμα αυγού  

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Xτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει αρκετά καλά για 4-5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι απλά να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μέρη και αφού τα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Στην επιφάνεια εργασίας μας τοποθετούμε μια λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε το ένα από τα 4 μέρη της ζύμης και από πάνω πάλι απλώνουμε λίγη λαδόκολλα.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος ½ εκ.. Ανοίγουμε το ζυμάρι ανάμεσα στις λαδόκολλες για να μην χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι και να σκληρύνει η ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Στην συνέχεια παίρνουμε την πατάτα ή το στένσιλ σε σχήμα αυγού και τη βάζουμε πάνω στην απλωμένη ζύμη με το κομμένο μέρος της πατάτας προς τα κάτω και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά από την πατάτα. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις ζύμες για να δημιουργήσουμε τα πασχαλινά μπισκότα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλες σε ταψιά, βάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Πριν κρυώσουν καλά, χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι από σουβλάκια κάνουμε τρύπες στα μπισκότα στριφογγυρίζοντας καλά το ξυλάκι και περνάμε σπάγκο μαγειρικής για να τα κρεμάσουμε.
  • Στολίζουμε τα μπισκότα με royal icing και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts