fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #8_january_20 | Μπάρες δημητριακών με αμύγδαλα

#Cooking Class #8_january_20 | Μπάρες δημητριακών με αμύγδαλα

by Business Mum

#Cooking Class #8_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Επιστροφή στην καθημερινότητα! Ας φροντίσουμε για σπιτικά σνακς όπως μπάρες δημητριακών με αμύγδαλα!

Για τις μπάρες θα χρειαστούμε :

  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 350 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 αχλάδι
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 250 γρ. βρόμη, αποφλοιωμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σύνθεση

  • 1 αχλάδι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες, το μέλι, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου, το αβγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το αχλάδι και το βάζουμε σε άλλο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τα σύκα και τα βάζουμε στο μπολ με το αχλάδι.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο, τη βρόμη, αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα ξηρά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα 32×25 εκ.
  • Ξεφλουδίζουμε το άλλο αχλάδι, κόβουμε σε λεπτές φέτες και απλώνουμε πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment