fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class 8_July_21| Εύκολη μους σοκολάτας

#Cooking Class 8_July_21| Εύκολη μους σοκολάτας

by Business Mum

#Cooking Class 8_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα, της αρεσκείας σας
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση 
  • Δημιουργούμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μπολ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ σχεδόν μέχρι να λιώσει αλλά όχι να καεί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. (Δεν τη χτυπάμε πολύ ώρα για να μην κόψει. Όταν έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε είναι έτοιμη.)
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μικρά μπολάκια.
  • Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
  • Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 3 μέρες.

Tip

Για να γίνει η σαντιγί θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη από το ψυγείο!

Για να έχει πιο γλυκιά γεύση η μους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος!

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment