fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_may_20 | Σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι φριζέ και φράουλες

#Cooking Class #9_may_20 | Σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι φριζέ και φράουλες

by Business Mum

#Cooking Class # 9_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 1 μαρούλι, φριζέ, κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 7 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
  • αλάτι, λίγο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα κρουτόν

  • 3 φέτες ψωμί, κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Βάζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Κάνουμε μια βινεγκρέτ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μαζί το λάδι, τη μουστάρδα, το ξίδι και τη μαγιονέζα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα σταγόνα στην αρχή ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα και μετά λίγο πιο γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια ωραία σάλτσα ενώ ανακατεύουμε. Αν πήξει πάρα πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Ραντίζουμε τη σαλάτα μας.

Για τα κρουτόν

  • Ψήνουμε τις φέτες ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C στον αέρα για 10-12 λεπτά σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Τις πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν και σερβίρουμε.

Tip

Οι φράουλες ιδίως στην αρχή της σεζόν τους είναι πολύ όξινες και ταιριάζουν υπέροχα με τις σαλάτες!

Related Posts

Leave a Comment