Home FAMILY & HOME #Cooking Class #8_september_20 |Ατομικές πίτες ζυμαρικών

#Cooking Class #8_september_20 |Ατομικές πίτες ζυμαρικών

by Business Mum

#Cooking Class #8_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • πιπέρι
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο 3 ατομικές στρογγυλές φόρμες 10 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο. 
  • Τοποθετούμε όρθια τα ριγκατόνι στη βάση από τις φόρμες.
  • Περιχύνουμε τα ριγκατόνι με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα, πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο κι αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment