Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_October_20 |Τούρτα brownie με frosting πραλίνας

#Cooking Class #9_October_20 |Τούρτα brownie με frosting πραλίνας

by Business Mum

#Cooking Class #9_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τα brownies

  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 6 αβγά, μεσαία
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για τα ταψιά
  • κακάο, για τα ταψιά

Για το frosting πραλίνας

Για τη σύνθεση

Εκτέλεση 

Για τα brownies

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά δημιουργώντας μπεν μαρί.
  • Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρας σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσουν. Προσοχή δεν θέλουμε να κάψει πολύ το μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την υπόλοιπη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για λίγα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια 20 εκ. με λαδόκολλα που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το frosting πραλίνας

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, την πραλίνα και χτυπάμε με το φτερό, σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά να αφρατέψει καλά.

Για τη σύνθεση

  • Στην πιατέλα σερβιρίσματος στρώνουμε τρεις λαδόκολλες σε τριγωνικό σχήμα. Βάζουμε στο κέντρο λίγο από το frosting για να κολλήσουν πάνω τα brownies και τοποθετούμε το ένα brownie.
  • Απλώνουμε το 1/3 από το frosting και τοποθετούμε το δεύτερο brownie από πάνω.
  • Καλύπτουμε με το 1/3 από το frosting και τοποθετούμε από πάνω το τελευταίο brownie. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με το υπόλοιπο frosting ώστε να καλυφθεί και περιμετρικά.
  • Αραιώνουμε την πραλίνα με το σπορέλαιο για να είναι πιο ρευστή και απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
  • Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment