Home LIFE VIEW Δεν ευθύνεται ο καιρός για τη διάθεσή σου… αλλά η ισορροπία που Εσύ δεν έχεις στη ζωή σου!

Δεν ευθύνεται ο καιρός για τη διάθεσή σου… αλλά η ισορροπία που Εσύ δεν έχεις στη ζωή σου!

Δεν ευθύνεται ο καιρός για τη δική σου διάθεση και τα συναισθήματα που βιώνεις καθημερινά… Αλλά η ισορροπία που δεν έχεις στη ζωή σου, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτή η ανισορροπία που υπάρχει στη ζωή σου, λοιπόν, σε κάνει να έχεις έντονη αλλαγή αλλά και πολλαπλές μεταπτώσεις στη διάθεση. Οι ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και ο ελάχιστος χρόνος που σου απομένει, είναι λίγα μόνο από αυτά που «βασανίζουν» και «κυριεύουν» την ψυχολογία και τον εσωτερικό σου κόσμο. Είναι εκείνα που σε κάνουν να ‘‘πνίγεσαι’’ και να βρίσκεσαι σε ένα συνεχόμενο αδιέξοδο, και όχι οι καιρικές συνθήκες, εάν δηλαδή έξω κάνει κρύο, έχει ήλιο ή βρέχει. Απλά, όλα αυτά είναι η αφορμή για να ξεσπάσεις, και γιατί κάπου θέλεις να ρίξεις τις ευθύνες.

Οι περισσότεροι, σχεδόν, άνθρωποι αποδίδουν τα αρνητικά γεγονότα σε οτιδήποτε άλλο προκύπτει αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο άτομο πέρα του εαυτού τους. Αυτό γιατί; Γιατί φοβούνται να δουν τι πραγματικά συμβαίνει, αποφεύγουν να «αντικρίσουν» την αλήθεια και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα τους προκύψουν. Έτσι, έρχεται η στιγμή που όλα αυτά μαζεύονται και συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαχειριστούν τις αρνητικές καταστάσεις.     

Η ζωή είναι σαν ένα ποδήλατο… προχωράς… προχωράς…

και αν χάσεις την ισορροπία σου πέφτεις! Είναι επιλογή σου αν θα σηκωθείς ή όχι!

Ξέρω, άνθρωπε… Είναι μέρες που ξυπνάς, βλέπεις τον βροχερό καιρό ή τον δυνατό αέρα και λες, «πωω, δεν μπορώ να σηκωθώ, κάνει κρύο, βρέχει…» ή «Έχει τόση ζέστη και σκόνη που δεν μπορώ, τι απαίσιος καιρός είναι αυτός» ή «έχω τόσα νεύρα.. Ο καιρός δεν ξέρει τι θέλει, ας αποφασίσει και να μας πει και εμάς». Είναι κάποιες από τις εκφράσεις που όλοι, λίγο πολύ έχουμε πει. Όχι γιατί μας φταίει πραγματικά ο καιρός, αλλά γιατί έχουμε τόσες υποχρεώσεις, τόσα πράγματα που πρέπει να διεκπεραιώσουμε και εκκρεμούν, που ξεσπάμε στον καιρό.

Η διάθεση δεν έχει να κάνει τόσο με εξωτερικά γεγονότα και ερεθίσματα όσο με την προσωπική εξέλιξη και ισορροπία του καθενός. Είναι σημαντικό να έχεις βάλει σε μια σειρά τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και μεταξύ αυτών να μπορείς να συνδυάζεις και ό,τι έχει να κάνει με το προσωπικό επίπεδο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, αρκεί η ζυγαριά να μην γέρνει μόνο ως προς μία κατεύθυνση.    

Μάθε να εξουσιάζεις Εσύ τη διάθεσή σου και όχι αυτή εσένα!  

Πρόσεχε όμως…. Το αν εσύ νιώθεις ή αισθάνεσαι εγκλωβισμένος, κουρασμένος, πιεσμένος, θλιμμένος και γενικά θεωρείς ότι ο ψυχικός/συναισθηματικός σου κόσμος «καταρρέει», κάτι κάνεις λάθος, κάτι ξεχνάς να ρυθμίσεις στη ζωή σου ή το έχεις παραλείψει. Δεν πρέπει όμως! Και ξέρεις γιατί; Γιατί όσο αφήνεις ένα πρόβλημα, μία κατάσταση που πρέπει να λυθεί και εσύ δεν ασχολείσαι εμπεριστατωμένα με αυτό (το πρόβλημα) ώστε να το λύσεις, τότε έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο δίχως να σε ρωτήσει, «γκρεμίζοντας» την όποια ισορροπία είχες στη ζωή σου.

Η ευτυχία σου είσαι Εσύ και εξαρτάται καθαρά από σένα!

 

Να θυμάσαι ότι… Οι σκέψεις είναι αυτές που σε καθορίζουν και έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινή σου ζωή αλλά και στις αποφάσεις σου. Είσαι ό,τι σκέφτεσαι και ό,τι θα ήθελες να είσαι! Προσπάθησε να ισορροπήσεις και να μην ”ρίχνεις” αλλού τις ευθύνες. Η εσωτερική σου ηρεμία και ισορροπία είναι το παν! Βάλε ένα πρόγραμμα και θα δεις… Όλα θα βελτιωθούν και δεν θα έχεις ανάγκη τον «καλό καιρό», μια ηλιόλουστη μέρα ούτε θα σε πειράζει αν έξω βρέχει ή χιονίζει!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts