Home LIFE VIEWPSYCHOLOGY Δεν υπάρχει «Δεν έχω χρόνο να σε δω», υπάρχει «Δεν είσαι προτεραιότητά μου»

Δεν υπάρχει «Δεν έχω χρόνο να σε δω», υπάρχει «Δεν είσαι προτεραιότητά μου»

Την προτεραιότητα δεν την απαιτείς… Δεν την κυνηγάς… Δεν την ζητάς!

Ξέρεις, η προτεραιότητα έχει διττή σημασία! Είναι μία λέξη που κρύβει χαρά, όταν είσαι η προτεραιότητα κάποιου, μπορεί όμως να σε κάνει να αισθανθείς και λύπη, εάν είσαι η δεύτερη επιλογή στη ζωή κάποιου. Είναι όμορφο να γίνεσαι προτεραιότητα ενός σημαντικού, για εσένα, ατόμου, χωρίς καν να μπεις στη διαδικασία να το ζητήσεις ή να το απαιτήσεις ή να αναγκαστείς να πεις «Εεε, είμαι και εγώ εδώ, αφιέρωσέ μου λίγο χρόνο».

Να θυμάσαι… Δεν υπάρχει «δεν έχω χρόνο», υπάρχει «δεν είσαι προτεραιότητα»

Μην πιέζεις κανέναν και τίποτα να σε εντάξει στην καθημερινότητά του χωρίς τη θέλησή του! Μην αναζητάς ποτέ την προσοχή κάποιου ούτε να σε ‘‘επιλέγει’’ όποτε εκείνον τον βολεύει. Γιατί πολύ απλά, ποτέ δεν θα είναι πάντα τόσο απασχολημένος. Απλά σε αυτό τον χρόνο που του απομένει, επιλέγει να αφιερώσει χρόνου κάπου αλλού και σε κάποιο άλλο άτομο. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων!

Πρόσεχε λοιπόν… Μην αφήνεις να γίνεται δική σου προτεραιότητα κάποιος που για αυτόν είσαι απλώς μία επιλογή ή μια εναλλακτική λύση. Γιατί πάντα θα είσαι επιλογή και όχι προτεραιότητα! Εάν δεν έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, λίγο σε νοιάζει… Φεύγεις! Γιατί θα έρχεσαι δεύτερος/ δεύτερη και αν νιώσεις κάτι τέτοιο, αυτό που θα βιώσεις θα είναι ένα πλήθος αρνητικών συναισθημάτων που θα συνοδεύεται από μία έκφραση γεμάτη απορία και απογοήτευση. Αξίζεις τον «δεύτερο ρόλο»; Μήπως αξίζεις πολλά περισσότερα και δεν το έχεις καταλάβει;

Να θυμάσαι όμως κάτι, ότι στο τέλος, αυτό που θα σου αφήσει θα είναι ένα ‘‘μάθημα’’! Τι μάθημα; Ότι δεν αξίζουν όλοι την προσοχή σου ή ένα κομμάτι του εαυτού σου και ότι θα πρέπει να ‘‘επιλέγεις’’ και να ‘‘βλέπεις’’ πιο βαθιά τους ανθρώπους, τις πράξεις και τις κινήσεις τους. Μην σε αποσυντονίζουν τα “επιφανειακά θέλω” και οι παρορμήσεις! Δώσε βαρύτητα στις πράξεις, γιατί αυτές είναι η «υπογραφή» των λέξεων που λέγονται, τίποτε άλλο. Οι πράξεις είναι κυρίαρχες των λέξεων και των καταστάσεων.  

Αν δεν είσαι από την αρχή προτεραιότητα, δεν θα γίνεις ποτέ!

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, λένε… Έτσι είναι και θα συμφωνήσω απόλυτα. Από αυτό, λοιπόν, θα ήθελα να στηριχτείς και εσύ! Δεν έχεις άπειρο χρόνο και για αυτό οφείλεις να τον διαχειρίζεσαι σωστά. Το να «παρακαλάς», να επιμένεις ή να πιέζεις κάποιον για να βρίσκεσαι στη ζωή του ή να βρίσκεται στη δική του, δεν ωφελεί κάπου. Όταν κάποιος σου δείχνει με τη συμπεριφορά του, ότι προτιμάει την απουσία σου και δεν σε θέλει στη ζωή του, χάρισέ του την μόνιμα και γίνε ανάμνηση, φεύγοντας και παίρνοντας μαζί την αξιοπρέπεια.… Πρόσεχε μην την ξεχάσεις!

Άνθρωπε να θυμάσαι ότι… είναι ωραίο το αμοιβαίο, το αυθόρμητο, το να «μοιράζεσαι» τη ζωή και το χρόνο σου, το να δείχνεις τα συναισθήματά σου! Σου δίνει ανάσα για να προχωρήσεις…

Όμως να θυμάσαι ότι σε όλα υπάρχει και ο αντίποδας, η αντίστροφη πλευρά, αυτή που αισθάνεσαι ότι κάποιος σε ανέχεται αναγκαστικά, με τις πράξεις του δείχνει ότι δεν σε έχει προτεραιότητα στη ζωή του, που σε θυμάται όποτε τον βολεύει, που όποτε θέλει έχει χρόνο να σε πάρει ένα τηλέφωνο αλλά όποτε δεν έχει ή έχει κάτι άλλο ως προτεραιότητα, δεν θα σου δώσει σημασία και θα εξαφανιστεί. Τότε είναι που κάτι μέσα σου ‘‘σπάει’’, αργοπεθαίνει και σε βασανίζει με ένα «γιατί», με ένα «μα πώς, εγώ δεν τον πίεσα, μήπως φταίω εγώ τελικά;», φράσεις ενοχικές!

Μην ξεχνάς λοιπόν ότι, όταν θα είσαι προτεραιότητα για κάποιον θα το καταλάβεις, πίστεψέ με! Και ξέρεις γιατί; Γιατί θα είσαι εσύ και μόνο εσύ, θα βρίσκει τρόπο να σε συναντήσει, θα «ξεκλέψει» λίγο χρόνο να σου μιλήσει, να σου στείλει ένα μήνυμα έστω και δύο λέξεις ή σε μία δύσκολη στιγμή του θα σε αναζητήσει… και το πιο βασικό! Ό,τι σου εκφράζει με λόγια, θα το κάνει και πράξη. Μόνο τότε θα επισφραγίσει αυτό που σου λέει και μόνο τότε εσύ θα καταλάβεις ότι όντως είσαι σημαντική/ ος για τον άλλον.

Καμία στρατηγική δεν θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις μία θέση στη ζωή κάποιου. Μην προσπαθείς να ανέβεις μία κορυφή που είναι όλα εμπόδια και έχει διαδρομές γεμάτες αγκάθια και δύσβατα μονοπάτια, τα οποία στα βάζει αυτός που Εσύ θέλεις να κατακτήσεις. Γιατί όχι μόνο δεν θα ανέβεις, αλλά και όταν θα ανέβεις, ο άνθρωπος αυτός θα βρίσκεται σε άλλη κορυφή, σε άλλη πορεία και σε άλλη θέση. Επομένως, εσύ θα έχεις χάσει χρόνο να προσπαθείς κάτι που δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα, θα έχεις ‘‘καταστρέψει’’ τον εαυτό σου και θα έχεις αποδυναμωθεί.

Όχι ! Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, για κανέναν και για τίποτα.

Σταμάτα να κάνεις επιλογές που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο σε αδιέξοδα! Μάθε ότι στη ζωή, τίποτα δεν είναι όμορφο, όταν γίνεται με πίεση και με χειραγώγηση. Μην ονειρεύεσαι, όταν υπάρχει «ομίχλη» και θολό τοπίο, γιατί θα πέσεις και τότε θα είναι δύσκολο να ανέβεις πάλι και να συνεχίσεις από το σημείο που ήσουν πριν.

Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να βάλεις και εσύ τις δικές σου προτεραιότητες;

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts