Home HOMEFOOD Φασολάκια κοκκινιστά στη χύτρα ταχύτητας

Φασολάκια κοκκινιστά στη χύτρα ταχύτητας

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε φασολάκια κοκκινιστά στη χύτρα ταχύτητας;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

1 κιλό φασολάκια πλατιά, καθαρισμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα, προαιρετικά
1 σκ. σκόρδο
1 κιλό πατάτες
50 γρ. λευκό κρασί, προαιρετικά
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
φέτα
ψωμί
ρίγανη, αποξηραμένη
φύλλα δυόσμου, προαιρετικά
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις άκρες από τα φασολάκια με ένα μαχαίρι. Αν υπάρχουν επιπλέον ίνες και θέλουν καθάρισμα οι 2 πλαϊνές πλευρές, τις κόβουμε και αυτές με ένα μαχαίρι ή peeler. 
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο, και τα ρίχνουμε στη χύτρα.
Χοντροκόβουμε το σκόρδο και τις πατάτες, τα ρίχνουμε στη χύτρα, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το νερό και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας.
Γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2 και μόλις εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι. 
Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φέτα, ψωμί, ρίγανη, δυόσμο και πιπέρι.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts