Home CHILDBABY Γιατί να αγοράσω θερμαντήρα μπιμπερό ; | 3 χρήσιμοι λόγοι 

Γιατί να αγοράσω θερμαντήρα μπιμπερό ; | 3 χρήσιμοι λόγοι 

by Ivi Chrysou Belesi

Αν πρόκειται να γίνετε σύντομα νέοι γονείς και έχετε πελαγώσει με τις λίστες αγορών βρεφικών προϊόντων και αν αναρωτιέστε ποια τελικά είναι πραγματικά χρήσιμα και ποια όχι για την καθημερινότητα με το μωρό σας και αν ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και ο θερμαντήρας, σας έχω την απάντηση. 

Ούτε εγώ ήξερα την πρώτη φορά που έγινα μαμά, αλλά έμαθα και πλέον με απόλυτη σιγουριά θα σας πω πως ο θερμαντήρας μαζί με το καρότσι, τον αποστειρωτή και τα είδη καθημερινής φροντίδας του μωρού συγκαταλέγεται στα απολύτως απαραίτητα από την πρώτη ημέρα που θα βρεθούμε με το μωρό μας στο σπίτι.

Είτε αποφασίσουμε να θηλάσουμε αποκλειστικά είτε όχι, ο θερμαντήρας είναι πολύ χρήσιμο εφόδιο για να βρίσκεται στην κουζίνα μας. Και αν αναρωτιέστε γιατί είναι χρήσιμος και απαραίτητος ο θερμαντήρας, έχω να μοιραστώ μαζί σας 3 πρακτικούς λόγους που συνάντησα από την δική μου εμπειρία ως μαμά που μάλιστα στην αρχή θήλαζα αποκλειστικά το μωρό μου.

Ενώ θήλαζα τους πρώτους μήνες το μωρό μου αποκλειστικά και στη συνέχεια συνδυάζοντας και φόρμουλα δεν ήταν λίγες οι φορές που καθημερινά χρειάστηκα την βοήθεια του θερμαντήρα μπιμπερό. Στην αρχή είχα αψηφήσει την χρησιμότητα του και την κατάλαβα μόλις από τις πρώτες μέρες με το μωρό μου στο σπίτι μετά την επιστροφή από το μαιευτήριο. Χρειάστηκε αρκετές φορές από τις πρώτες ημέρες να αντλήσω γάλα και να το προσφέρω με μπιμπερό στο μωρό και να βρεθώ στην ανάγκη για να το ζεστάνω γρήγορα σε σωστή θερμοκρασία , που φυσικά δεν γνώριζα ποια ήταν αυτή και πως να την πετύχω,  αλλά και να το διατηρήσω για κάποια ώρα αν δεν το έπινε όλο απευθείας το μωρό μου στην προσπάθεια παράλληλα να γνωρίσω και να καταλάβω τις συνήθειες και τις ανάγκες της σίτισης του μωρού. 

Επίσης πολύ χρήσιμος αποδείχτηκε και για την απόψυξη του μητρικού γάλακτος που χρειάστηκε αρκετές φορές όταν το μωρό δεν καλυπτόταν πλέον από την ποσότητα γάλακτος του θηλασμού ή έπρεπε να το ταΐσει κάποιος άλλος λόγω απουσίας μου με μητρικό γάλα ή συμπλήρωμα. Με την χρήση του θερμαντήρα μπορούσα να είμαι πάντα σίγουρη πως το μωρό λαμβάνει το γάλα μητρικό ή φόρμουλα στη σωστή θερμοκρασία χωρίς καμία αλλοίωση και κίνδυνο να καεί. 

Συνοπτικά λοιπόν ένας θερμαντήρας μπιμπερό θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμος για τους παρακάτω λόγους : 

  1. Με τον θερμαντήρα μπορούμε πολύ εύκολα να ζεστάνουμε είτε το μητρικό γάλα είτε την φόρμουλα και αργότερα και τις παιδικές τροφές στη σωστή θερμοκρασία χωρίς αυτά να αλλοιώνονται. Για να προσφέρουμε το μητρικό γάλα μετά από άντληση ή το γάλα σκόνης σε σωστή θερμοκρασία βάζουμε απευθείας το μπιμπερό μέσα στον θερμαντήρα με το γάλα, έχοντας διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως σχετικά με την ποσότητα νερού που χρειάζεται να μπει μέσα στη λεκάνη του θερμαντήρα. Το γάλα ζεσταίνεται ομοιόμορφα, διατηρώντας την ποιότητά του και αποφεύγοντας τον κίνδυνο να καεί το παιδί πίνοντας το.
  2. Ο θερμαντήρας μπιμπερό μας δίνει την λύση να μπορούμε να ξεπαγώσουμε οποιαδήποτε στιγμή εύκολα το μητρικό γάλα που έχουμε αποθηκεύσει σε ειδικά αποστειρωμένα δοχεία ή σακουλάκια μιας χρήσης στην κατάψυξη, να το ζεσταίνουμε ομοιόμορφα και γρήγορα ώστε να το προσφέρουμε στο μωρό μας. 
  3. Πολύ σημαντική είναι η λειτουργία του θερμαντήρα και για να διατηρήσουμε για κάποια συγκεκριμένη ώρα, περίπου μια ώρα, κάποια ποσότητα γάλακτος από το τελευταίο γεύμα του μωρού που δεν ολοκλήρωσε μήπως και θελήσει να το απολαύσει αργότερα. 

Αν τώρα αναρωτιέστε πως επιλέγουμε τον ιδανικό θερμαντήρα θα μοιραστώ μαζί σας την δική μου, ειλικρινή εμπειρία. Ψάχνοντας πάντα για την φροντίδα του μωρού μου, εγγυημένα και αποτελεσματικά προϊόντα χωρίς σύνθετες λειτουργίες αλλά χρηστικές και εύκολες για μια μαμά που θα βρεθεί πολλές φορές μέσα στο σπίτι μόνη χωρίς καμία βοήθεια και θα πρέπει να εκτελέσει μια διαδικασία με το ένα χέρι και έχοντας στο άλλο αγκαλιά το μωρό της, επέλεξα τον θερμαντήρα της Chicco. 

Αν για την αγορά θερμαντήρα σας πρόβαλα 3 βασικούς και χρηστικούς λόγους, για την επιλογή συγκεκριμένα του θερμαντήρα της Chicco που χρησιμοποιώ και εγώ και δικαιώθηκα για  αυτή την επιλογή μου, έχω να σας παρουσιάσω 5 λόγους !

  1. Ζεσταίνει το μητρικό γάλα, το γάλα φόρμουλας ή το βρεφικό γεύμα σε μόλις 4 λεπτά απλώς τοποθετώντας το μπιμπερό ή το δοχείο φαγητού μέσα και επιλέγοντας από το μενού αφής το είδος του γάλακτος (μητρικό ή φόρμουλα)  ή το γεύμα για να ξεκινήσει η διαδικασία. 
  2. Μέσα στη συσκευή μπορεί να διατηρηθεί το γάλα ή το γεύμα στην επιθυμητή θερμοκρασία μέχρι και για μια ώρα που είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν το παιδί δεν ολοκληρώνει πάντα το γεύμα του και θα το αναζητήσει μετά. 
  3. Επιπλέον μια λειτουργία που μου φάνηκε και αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμη και πολύτιμη για την ασφάλεια μας στο σπίτι είναι η αυτόματη απενεργοποίηση του θερμαντήρα μετά το τέλος της θέρμανσης με ηχητική ειδοποίηση γιατί δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στην νύχτα με το κλάμα του μωρού που παραδέχομαι πως από την κούραση δεν επέστρεψα ποτέ στην κουζίνα, στην ώρα μου για να τον απενεργοποιήσω, αποφεύγοντας τον κίνδυνο υπερθέρμανσης! 
  4. Με τον θερμαντήρα της Chicco αποφεύγεται και το ενδεχόμενο μικροτραυματισμού με έγκαυμα που είναι πολύ πιθανό πάνω στην βιασύνη μας, με το πρακτικό καλαθάκι που διαθέτει για να απομακρύνεται με ασφάλεια το μπιμπερό από το εσωτερικό του.
  5. Ο θερμαντήρας της Chicco είναι αποτελεσματικός, κομψός και σε πρακτικό μέγεθος που δεν δεσμεύει πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας μας. 


Δεν ξέρω πως θα ήταν η καθημερινότητα μου με ένα νεογέννητο χωρίς τον θερμαντήρα της Chicco, ο οποίος με τις λειτουργίες που διαθέτει μας λύνει πραγματικά τα χέρια! 

Live it.Love it. Οnly with Chicco ! Γιατί η Chicco ξέρει να μας φροντίζει προσφέροντάς μας καινοτόμα, ποιοτικά, λειτουργικά και ασφαλή προϊόντα! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts