Home LIFE VIEW Γιορτινό ή μεθεόρτιο ΤΥΝ | Θέλω να χωρίσω αλλά… γιορτές είναι, το σκέφτομαι…

Γιορτινό ή μεθεόρτιο ΤΥΝ | Θέλω να χωρίσω αλλά… γιορτές είναι, το σκέφτομαι…

Τα βράδια κοιτάζεις τα φωτάκια του δέντρου και σκέφτεσαι ότι ίσως ήρθε η ώρα να χωρίσεις. Χωρίς ίσως. Ήρθε η ώρα να χωρίσεις, δεν πάει άλλο. Από την άλλη, γιορτές είναι, μήπως να το αναβάλλεις για μετά, με τον νέο χρόνο; Είσαι σε δίλημμα, αν και μέσα σου ξέρεις τη σωστή επιλογή. 

Το τελευταίο διάστημα δεν τα πηγαίνετε καλά με τον σύντροφό σου. Οι καβγάδες είναι συχνοί και καθημερινοί, και ενώ προσπαθείς να κρατήσεις τις ισορροπίες και να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στη σχέση σου, νιώθεις ότι δεν έχεις πια τη δύναμη να το παλεύεις.

Έχεις πάρει την απόφαση να χωρίσεις και να δώσεις ένα τέλος σε αυτή την τοξική κατάσταση που ταλαιπωρεί και τους δυο σας. Αυτό που σε βασανίζει, όμως, πέρα από το κομμάτι του χωρισμού, είναι το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο γιορτών και το ερώτημα παραμένει:

“Να χωρίσω τώρα ή να περιμένω να περάσουν οι γιορτές;”.

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα παραμένει δύσκολη, πόσο μάλλον για κάποιον που εμπλέκεται συναισθηματικά. Ας εξετάσουμε κάθε πιθανή υπόθεση και τις συνέπειές της ξεχωριστά!

Το 1ο πιθανό σενάριο: Έχεις αποφασίσει να χωρίσεις, αλλά θα του το πεις μετά τις γιορτές

Τι σε ώθησε να πάρεις τη συγκεκριμένη απόφαση και πώς πιστεύεις ότι θα είναι οι γιορτές που θα περάσεις; Ένας πιθανός λόγος για την αναβολή του TYN είναι ότι δεν θέλεις να στεναχωρήσεις τον σύντροφό σου μέσα στις γιορτές. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ σας, εξακολουθείς να τον νοιάζεσαι και να τον συμπονάς. Επιπλέον, μπορεί να θέλεις να αποφύγεις αδιάκριτα σχόλια από την οικογένειά σου, τους συγγενείς ή ακόμα και τους φίλους σου, στα οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια.

Η μοναξιά είναι μια δύσκολη κατάσταση, επώδυνη μερικές φορές, την οποία ο καθένας μας αντιμετωπίζει διαφορετικά. Μπορεί να φοβήθηκες να μείνεις μόνη σου μέσα στις γιορτές ή να είχες την ανάγκη να περάσεις για μια τελευταία φορά τις γιορτές με τον σύντροφό σου σαν αποχαιρετιστήριο δώρο… 

Ακόμη και αν αποφάσισες να δώσεις μια παράταση στη σχέση σου, είναι καλό να είσαι προετοιμασμένη για το πώς θα κυλήσουν ενδεχομένως οι γιορτές. Μπορεί η ατμόσφαιρα στα οικογενειακά τραπέζια και στις βόλτες με τους φίλους σου να είναι ζεστή, γεμάτη γέλια, χαρές και πολύ φαγητό, η διάθεσή σου όμως δεν κινείται στους ίδιους ρυθμούς. Ενώ όλα γύρω σου είναι φωτεινά και όμορφα, εσύ δεν μπορείς να τα χαρείς. Έχεις έναν κόμπο στον λαιμό, ένα σφίξιμο στο στομάχι… Ναι, έχεις αφήσει μια «εκκρεμότητα» στη μέση. Η σκέψη ότι μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου θα ανακοινώσεις στον σύντροφό σου ότι θέλεις να χωρίσετε, τριγυρίζει συνεχώς μέσα στο μυαλό σου και δεν σε αφήνει με τίποτα να ηρεμήσεις και να χαρείς, έστω και για λίγο, το όμορφο κλίμα των εορτών!

Το δεύτερο πιθανό σενάριο: Αποφάσισες να χωρίσεις και του το ανακοίνωσες λίγο πριν τις γιορτές

Μπορεί στην αρχή να είναι αρκετά επώδυνο και δύσκολο και για τους δύο, σιγά σιγά όμως θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα. Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι μια εύκολη διαδικασία για κανέναν από τους δύο εμπλεκόμενους. Το γεγονός όμως ότι ήσουν ειλικρινής με τον εαυτό σου, με τα συναισθήματά σου και με τον σύντροφό σου, και αποφάσισες να σεβαστείς τη σχέση σας, δίνοντας ένα τέλος και επιλέγοντας να τη θυμάσαι έτσι όπως της αρμόζει, εύχομαι να σε ηρεμεί και να σε ανακουφίζει σαν σκέψη.

Μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά να θυμάσαι ότι έχεις τους φίλους σου δίπλα σου για να σε στηρίξουν, να σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα μέσα στη στενοχώρια σου, να νιώθεις ανακουφισμένη, γιατί έφυγε ένα μεγάλο «βάρος» από μέσα σου, και θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς τις γιορτές, όπως ακριβώς τις επιθυμείς!

Ένας χωρισμός είναι μια επώδυνη και δύσκολη διαδικασία. Σίγουρα όταν ξεκινάς μια σχέση με τις καλύτερες προθέσεις και τους καλύτερους οιωνούς, δεν περιμένεις τη συγκεκριμένη κατάληξη. Η ζωή, όμως, είναι γεμάτη εμπειρίες, άλλοτε όμορφες και άλλοτε άσχημες. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου λέγοντάς του να χωρίσει ή όχι, εκτός αν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, ούτε έχει το δικαίωμα να φέρει έναν συνάνθρωπό του σε δύσκολη θέση ρωτώντας τον με αδιακρισία τον λόγο του χωρισμού του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να ακούσουμε τον συνομιλητή μας και να του σταθούμε!

Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι θα βρίσκονται πάντα μπροστά σε διλήμματα και δύσκολες καταστάσεις, ακόμη και αν αυτές προκύπτουν μέσα σε ένα γιορτινό και ευχάριστο κλίμα, όπως είναι αυτό των εορτών.

Δεν έχει πάντα σημασία η περίοδος στην οποία καλείσαι να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου! Αυτό που μετράει στο τέλος είναι να είσαι ειλικρινής με τη μοναδική σχέση που θα κρατήσει για «πάντα» στη ζωή σου, αυτή με τον ίδιο τον εαυτό σου!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts