Home BEAUTIFUL YOUFASHION Γνωρίζουμε  ελληνικές επιχειρίσεις | KEEN organic, βιολογικά ρούχα για παιδιά!

Γνωρίζουμε  ελληνικές επιχειρίσεις | KEEN organic, βιολογικά ρούχα για παιδιά!

by Businessmum.gr

1.Πότε και πώς ιδρύθηκε η KEEN organic;                                               

Ξεκινήσαμε την keen organic δύο γυναίκες το 2016, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με ένα όραμα: να φτιάξουμε βιολογικά ρούχα made in Europe, κατάλληλα για την ζωή των παιδιών σήμερα. Γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες της αγοράς, συνειδητοποιήσαμε ότι στην εποχή της γρήγορης μόδας και των συνθετικών υφασμάτων αυτό ήταν κάτι που έλειπε. Βιολογικά παιδικά ρούχα δεν υπήρχαν. Η προσέγγιση αυτή μας επέτρεψε να εστιάσουμε στην έρευνα, στον σχεδιασμό και στην παραγωγή με στόχο να αναπτύξουμε το αγνότερο δυνατό προϊόν, σε συνεργασία με έλληνες κατασκευαστές και πάντα πιστές στην βασική ιδέα, ότι η μόδα δεν είναι υποχρεωτικά εχθρός του περιβάλλοντος. Στην KEEN organic πιστεύουμε ότι η μόδα πρέπει να είναι: ενσυνείδητη, ηθική και βιώσιμη.

2. Η KEEN organic είναι μόνον ηλεκτρονικό κατάστημα, eshop ή έχει και φυσική έδρα; 

Η keen organic διαθέτει όλα τα προϊόντα της μέσω του eshop της, με δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 50ευρώ. Συνεργάζεται επίσης με αρκετά καταστήματα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορείτε να τα βρείτε στο site της, στo section «Σημεία Πώλησης» καθώς και επιλεγμένα κομμάτια από προηγούμενες συλλογές της στα καταστήματα Factory Outlet (αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και Πειραιώς). Όμως… Θα είμαστε σύντομα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το opening του πρώτου φυσικού καταστήματος keen organic και είμαστε ενθουσιασμένες! Ονειρευόμαστε έναν minimal χώρο με πολλά φυτά όπου, εκτός από τις συλλογές μας, θα μπορεί κανείς να βρει προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, πιστά στην φιλοσοφία του keen organic. Διαλέξαμε την Θεσσαλονίκη για το ξεκίνημά μας.  

3.Ποιος είναι ο στόχος της KEEN organic; Τι το διαφορετικό μπορεί να βρει μια μαμά, έναντι άλλων καταστημάτων;

Τα ρούχα keen organic κατασκευάζονται από βιολογικό βαμβάκι σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής. Στην επεξεργασία της πρώτης ύλης για να παραχθεί το βαμμένο ύφασμα δεν χρησιμοποιούντα αζωχρώματα, χλωροφαινόλες, φαρμαλδεΰδη και πλήθος άλλων χημικών ουσιών εξαιρετικά βλαβερών, οι οποίες απορροφώνται από το δέρμα και έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες για σοβαρές ασθένειες και αλλεργικές αντιδράσεις. Στην κατασκευή των ρούχων keen organic χρησιμοποιούνται τυπώματα, κεντήματα, αξεσουάρ και επεξεργασίες που έχουν ελεγχθεί για όλους τους επικίνδυνους παράγοντες, όπως βαρέα μέταλλα, νικέλιο, φθαλάτες και πολλούς άλλους που ανιχνεύονται συχνά στα ρούχα τα οποία φτάνουν στις ντουλάπες μας.

Στην παραγωγή των ρούχων μας καθώς και στην επεξεργασία τους, η νομιμότητα είναι για εμάς πρωτεύουσα αρχή. Δεν υπάρχει ανασφάλιστη εργασία. Ούτε εργασία σε επισφαλείς συνθήκες. Δεν νοείται παιδική εργασία.

 4. Τις συλλογές της KEEN organic τις επιμελείστε οι ίδιοι;

Ναι, τις σχεδιάζουμε και τις παράγουμε εμείς. Από τον σχεδιασμό, την πλοκή και την βαφή του υφάσματος, στην κοπή και την ραφή, μέχρι την συσκευασία και την αποστολή στον πελάτη. 

5.Πώς επιλέγετε/ εμπνέεστε τα προϊόντα σας για το κατάστημα; 

Στην keen organic αγαπάμε τη φύση, την μόδα και την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Γι’ αυτό τα μηνύματά μας, τυπωμένα στα ρούχα, επικοινωνούν σημαντικά θέματα για τον παιδικό ψυχισμό και γίνονται αφορμή και έμπνευση για εποικοδομητικές συζητήσεις. Κάθε χρόνο τέτοια θέματα επιλέγονται για τον βασικό σχεδιασμό και την επικοινωνία της εταιρείας. Φέτος για παράδειγμα το θέμα μας ήταν το diversity και η προστασία της φύσης. 

6. Τι νέο να περιμένουμε από το κατάστημά σας;

Τις ολοκληρωμένες junior συλλογές μας 2-12χρόνων, την βρεφική 6-24μηνών κι ακόμη, την ειδική συλλογή keen organic X WWF, καρπό της αποκλειστικής συνεργασίας μας με τον μεγάλο διεθνή οργανισμό για την προστασία των άγριων ζώων. Διατίθενται όλα στο e-shop μας, σε τιμές προσιτές για την ελληνική οικογένεια. 

Πίσω από τη KEEN organic κρύβονται η Ιωάννα Σπυροπούλου και η Δήμητρα Νάνου, ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.

1.Η KEEN organic πως προέκυψε ως ιδέα; Σχετίζεται με τις σπουδές ή το επάγγελμα σας;  

Προερχόμαστε και οι δύο από τον χώρο της μόδας, με πολλά χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή ρούχου για μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες. Η Ιωάννα, με σπουδές χημικού μηχανικού στο Α.Π.Θ., σαν διευθύντρια παραγωγής μεγάλου εργοστασίου και η Δήμητρα, με σπουδές MA Art & Design, σαν designer και fashion tutor.

2.Πώς προέκυψε η ιδέα του brand; Γιατί KEEN organic; 

Ψάχναμε ένα όνομα που να εκφράζει την αισιοδοξία και την θετική στάση που φέρει στην φύση της η παιδική ηλικία και καταλήξαμε στο keen. Η λέξη organic προστέθηκε λίγο μετά για να διευκρινίζει την ποιότητά μας.  

3.Ποιες τάσεις επικρατούν στη παιδική μόδα αυτή την περίοδο που θα μας πρότεινες; 

Μία από τις δυνατές τάσεις των τελευταίων σεζόν είναι το athleisure. Τα παιδιά, περισσότερο από ποτέ, θέλουν άνεση. Τα έντονα χρώματα, τα 80’s γραφικά, οι ρίγες και τα influential mottos στα t-shirts είναι ό,τι αγαπάμε στην σύγχρονη παιδική μόδα. 

4.Πώς επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το κλάδο; Τι σου προσφέρει η επικοινωνία μέσω διαδικτύου με το κοινό της KEEN organic;

Δήμητρα: Η μόδα ήταν για μένα πάντα μια μεγάλη αγάπη. Εργάζομαι σαν designer και καθηγήτρια styling πολλά χρόνια αλλά μέσα από την keen organic καταφέρνω να επικοινωνώ σημαντικά κοινωνικά θέματα που με αφορούν και με απασχολούν, όπως την οικολογία και την βιωσιμότητα. 

5.-Ως μαμά με ποια κριτήρια επιλέγεις ρούχα και τι θα συμβούλευες άλλες μανούλες;- Τι σε κάνει # businessmum;

Ιωάννα: Είμαι μαμά ενός 16χρονου κοριτσιού κι ενός δίχρονου αγοριού. Λόγω της μακράς μας εμπειρίας στην κατασκευή ρούχου γνωρίζω καλά τα προβλήματα της βιομηχανίας ένδυσης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αλληλεπίδραση μεταξύ δημιουργικότητας και περιβάλλοντος είναι σημαντική για το μέλλον της. Γι’ αυτό η keen organic είναι μία ελληνική εταιρία που διεκδικεί –επιτρέψτε να πούμε- μια πρωτοπορία. 

6. Ποια είναι τα 3 αγαπημένα προϊόντα σου αυτή τη περίοδο που θα βρούμε στη KEEN organic;

Αγαπάμε τις dad + son και mum + daughter μπλούζες μας αλλά και το panda hoodie μας με τα αυτάκια!  

7. Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με τη KEEN organic και εσένα. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@keenorganic.com και να μας παρακολουθείτε στο Instagram και στο facebook  

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts