Home EDITORIAL ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

by Ivi Chrysou Belesi

Είσαι  η  mum blogger Eύη Σαχινίδου του blog mamasnpapas.gr.

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Το blogging ήρθε στην ζωή μου μόλις έγινα για πρώτη φορά μητέρα!Αρχικά, το αγάπησα ως αναγνώστρια!Έπειτα μου γεννήθηκε η επιθυμία να δημιουργήσω μια δική μου γωνιά χαλάρωσης και κοινωνικής δικτύωσης!Το Mamas&Papas ήταν κάτι που ήθελα πολύ να δημιουργήσω από την πρώτη μου εγκυμοσύνη ωστόσο το ανέβαλα συνεχώς λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και έχοντας ένα παιδί μικρό ήδη! Καθώς όμως άλλαξε η ζωή μου και μετακόμισα στην πρωτεύουσα μακριά από οικογένεια και φίλους, έπρεπε κάπου να πω όλα όσα κρατούσα μέσα μου! Και επειδή τα πλακάκια και οι τοίχοι δεν δίνουν απαντήσεις το πήρα απόφαση να φτιάξω την δική μου γωνιά στο διαδίκτυο και να μοιραστώ την ζωή μου με τα παιδιά, τις ανησυχίες μου, τις δημιουργίες μου και τις εμπνεύσεις μου.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Αρχικά, δεν είχα κανένα στόχο! ΄Ηθελα κάπου να μιλήσω! Να ακουστώ -να με διαβάσουν δηλαδή- να ανοίξω τον κύκλο μου στην πρωτεύουσα, να ανταλλάξω απόψεις, να ενημερωθώ, να δω πως σκέφτονται οι υπόλοιπες μαμάδες και τα συναφή! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως αργότερα κάποια εταιρεία θα επέλεγε να προωθηθεί στο blog μου ή ότι κάποια στιγμή θα επεδίωκα να το κάνω επάγγελμα!

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο ;

Το πρώτο μου άρθρο ήταν ένα άρθρο καλωσορίσματος στο blog μου στο οποίο παρουσίασα τον εαυτό μου, τα παιδιά μου και την ζωή μας εν μέσες άκρες!

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Μου προσφέρει κυρίως διέξοδο από τα καθημερινά, σπίτι-καθαριότητα-μαγείρεμα και τα λοιπά! Είναι η δική μου στιγμή εκτόνωσης! Θέλω να γράφω καθημερινά αρκεί να έχω κάτι να πω! Δεν θέλω να παραλείπω εξορμήσεις και δραστηριότητες με τα παιδιά μου, γιατί θέλω πολύ στο μέλλον να έχουν την δυνατότητα τα πιτσιρίκια να το χρησιμοποιήσουν σαν το διαδικτυακό ημερολόγιο της παιδικής τους ηλικίας!

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Η θεματολογία μου είναι η καθημερινότητά μας! Δεν αναπαράγω ΠΟΤΕ άρθρα άλλων, ειδικά εκείνα που βγάζουν μάτι για να μπει ο αναγνώστης, δεν μεταφράζω κείμενα από ξένα blogs (δυστυχώς το συναντάμε καθημερινά αυτό το φαινόμενο) και μου αρέσει πολύ να αναφέρω την ‘δουλειά’ άλλων bloggers’! Με εμπνέει ότι έχει χρώμα, άρωμα, ένταση και μελωδία

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Γράφω σχεδόν καθημερινά χωρίς απαραίτητα να δημοσιεύω τις αναρτήσεις μου την ίδια μέρα! Χρησιμοποιώ μόνο δικές μου φωτογραφίες και αν ποτέ προσθέσω κάποιου τρίτου πάντα προσθέτω την πηγή! Μου αρέσει να bloggaρω το πρωί, με τον πρωινό καφέ ή αργά το βράδυ και αφού έχουν μπει όλα στην θέση τους!

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ;

Μου αρέσει πολύ το Instagram! Χαζεύω ατελείωτες ώρες τις φωτογραφίες όσων ακολουθώ! Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να μάθω περισσότερα πάνω στο είδος αυτό! Το Instagram μου δίνει έμπνευση! Ειδικά οι φωτογραφίες εκείνων που ζουν σε κάτι ξωτικά μέρη και οι φωτογραφίες τους είναι όλο χρώμα, ζωντάνια και σφίζουν από ζωή! Ωστόσο, χρησιμοποιώ πολύ το Bloglovin και από εκεί διαβάζω όσα άρθρα μου κινούν το ενδιαφέρον! Λατρεύω απίστευτα πολύ το Pinterest!

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Αρθρογραφώ αποκλειστικά εγώ! Είναι το προσωπικό μου ημερολόγιο αυτό το ιστολόγιο! Είναι η ζωή μας με τα παιδιά, είναι τα ταξίδια μας, τα αγαπημένα μας βιβλία, είναι τα βράδια μου με σπιτικά cocktails & mocktails γράφοντας στην στήλη μου Me,  myself and I, είναι με 3 λέξεις η Εύη αυτοπροσώπως! Το κείμενο είναι αποκλειστικά και μόνο γραμμένο από εμένα όπως και οι φωτογραφίες τραβηγμένες από τον δικό μου φωτογραφικό φακό!

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ;

Τα τελευταία 4 χρόνια δεν εργάζομαι! Έχω αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών μας!Δεν έχω βοήθεια από γιαγιάδες και παππούδες ούτε και από νταντάδες! Ήταν προσωπική μου επιλογή να μην εργαστώ μέχρι τώρα! Η χρονιά που μας έρχεται όμως πιστεύω πως θα με βοηθήσει να βγω και πάλι στον δρόμο της εργασίας!

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ;

Διαβάζω απίστευτα πολλά blogs! Αφήνω σχόλια εντός και θεωρώ πως είναι και το σωστό! Η ανταμοιβή μας είναι αυτή! Ο Blogger θέλει την αμεσότητα, την επικοινωνία! Την αναζητά θεωρώ!  Αγαπώ το Ανθομέλι, το Efzincreations, το Καρυδότσουφλο,το Share Your Likes και το Two Boys and Hope!Θα μπορούσα να γράψω άλλες τόσες φίλες bloggers! Είναι άνθρωποι με απίστευτο ταλέντο, συγγραφικό, φωτογραφικό και τα λοιπά! Με εμπνέουν καθημερινά και χαίρομαι πολύ που υπάρχουν κάποιοι από αυτούς στην ζωή μου και εκτός το χώρο του blogging!Μοιραζόμαστε απίστευτες στιγμές γέλιου και υπέροχες εμπειρίες όταν μας το επιτρέπει το πρόγραμμά μας!

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου ;

Αυτό το κομμάτι με έχει δυσκολέψει πολύ! Θεωρώ πως θέλει ιδιαίτερη τεχνική και πως αν μπεις στο vlogging δύσκολα να παραμείνεις και στο blogging! Απαιτεί χρόνο να τα κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα! Εκτός και αν έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεσή σου! Φλερτάρω πολύ με την ιδέα των videos και έχω αρκετά βιντεοσκοπημένα! Ωστόσο δεν έχω δημοσιεύσει κάποιο ακόμη προσωπικό μου! Το κανάλι μου υπάρχει κανονικά στο You Tube, ως Evi Sachinidou mamasnpapas.gr, ωστόσο ακόμα το παλεύω να κάνω παρουσίαση ενός προιόντος από το μέσο αυτό! Είμαι, όμως, πολύ κοντά στον στόχο μου και ευελπιστώ να τα καταφέρω!

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Την ερώτηση αυτή λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να την απαντήσω! Θεωρώ πως το κάθε blog είναι ξεχωριστό και φέρει την δική του σφραγίδα! Σαφώς και υπάρχουν διάφορα που δεν είναι και τόσο αυθεντικά, αλλά αυτό δεν με αφορά καθόλου!

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger ;

Υπάρχει? Ίσως και να υπάρχει αλλά εγώ δεν το έχω ανακαλύψει ακόμη! Αυτό που κάνω εγώ είναι να έχω πάντα καλή διάθεση να εξυπηρετήσω κάποιον αναγνώστη μου, να τους ευχαριστώ μέσα από διάφορους διαγωνισμούς που μου προσφέρουν έμπιστοι δωροθέτες και φυσικά να απαντώ στα σχόλια και στα μηνύματά τους! Δεν έχουμε κάτι παραπάνω από μία μαμά που δεν έχει αποφασίσει να μπει στον χώρο αυτό! Είμαστε ακριβώς σαν και αυτές, συμπάσχουμε, αλληλο-υποστηριζόμαστε, εμπνέουμε η μία την άλλη και ας έχουμε σε πολλά ζητήματα αντίθετες απόψεις! Αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης!

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα και το blog..

Με βρίσκετε καθημερινά

συνέντευξη για το businessmum.gr , στην Ήβη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts