Home EDITORIAL ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

by Ivi Belesi

Είσαι η travel mum blogger Άννα Παπαρίζου του blog Dreamista

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

To 2014 ξεκίνησε το δικό μου ταξίδι στον χώρο του blogging επαγγελματικά. Ήθελα να ξεκινήσω κάτι δικό μου, όπου θα μοιράζομαι τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες και κυρίως τις λύσεις που βρίσκω για να κάνω τα ταξίδια μου πιο εύκολα, αλλά και πιο εύκολο να τα πραγματοποιήσω. Έτσι, γεννήθηκε το πρώτο ελληνικό travel & lifestyle blog, το Dreamista.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Μαμά έγινα τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν γέννησα τα δίδυμα αγοράκια μου – σχεδόν δύο χρόνια αφού ξεκίνησα το Dreamista. Οπότε είμαι travel blogger, που όμως είμαι και διδυμομαμά. Και όπως αγαπώ 2,5 χρόνια τώρα να δίνω λύσεις στους αναγνώστες του blog μου για να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους όνειρα πραγματικότητα, έτσι αγαπώ σιγά σιγά να μοιράζομαι πρακτικές γνώσεις για ταξίδια με δίδυμα, για να βοηθήσω τις απανταχού μωρομάνες-διδυμομάνες να ταξιδέψουν κι αυτές πολύ.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Ξεκίνησα ως travel & lifestyle blogger, για να διοχετεύσω τις γνώσεις μου στα social media, την αγάπη μου για τα ταξίδια, τη μόδα, την ομορφιά, το fitness και το καλό φαγητό, σε κάτι δικό μου. Όταν έμεινα έγκυος, άρχισα να σκέφτομαι τρόπους να εντάξω τη νέα μου τεράστια πραγματικότητα στο blog μου. Το blog ήταν και θα παραμείνει ταξιδιωτικό. Η μητρότητα όμως είναι ένας ρόλος που έχει γεμίσει όλη μου τη ζωή και το μυαλό. Οπότε ήταν αναμενόμενο και αναπόφευκτο να βρει τη θέση της στο travel blog μου – με tips για ταξίδια με δίδυμα, αλλά και με τις εμπειρίες μας από τα οικογενειακά μας ταξίδια.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο;

Είχα πρόσφατα επιστρέψει από το Μεξικό και, φοβισμένη από τις συνέπειες που είχε το jet lag στην υγεία μου, έκανα κάμποση έρευνα και βρήκα μερικές όχι και τόσο εύκολες λύσεις, για να μην το ξαναπάθω! Το πρώτο λοιπόν άρθρο που έγραψα για το Dreamista, τον Σεπτέμβρη του 2014, ήταν το “Νίκησε το jet lag σε 7 βήματα”.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Ως stay at home mum, το Dreamista είναι η επαγγελματική μου διέξοδος και η επιχειρηματική μου δραστηριότητα.Ξεκίνησε επαγγελματικά και τα πάει πολύ καλά. Έχοντας ήδη δύο υποψηφιότητες στα Marie Claire Blog Awards και πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες, μου προσφέρει απίστευτη  προσωπική ικανοποίηση. Ταυτόχρονα, έχω την ανάγκη να κάνω και να σκέφτομαι κάτι άλλο πέρα από τα δίδυμα, αλλά και να επικοινωνώ με κόσμο, που μάλιστα τυχαίνει να είναι και πολύ ενδιαφέρουσες επαφές, από τον χώρο του τουρισμού, της ομορφιάς και της μόδας.Το Dreamista από την πρώτη κιόλας μέρα που βγήκε στον αέρα, έχει κάνει την καθημερινότητά μου πραγματικά ονειρεμένη!

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Τα ταξίδια μου είναι η βασική μου πηγή έμπνευσης. Κάθε ταξίδι δημιουργεί πολλά θέματα: το ίδιο το ταξίδι, το ξενοδοχείο, travel tips, packing tips, τοπικές κουζίνες, baby friendly προορισμοί… Η θεματολογία είναι αστείρευτη.

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Στην αρχή, ναι. Είχα διάφορους μηχανισμούς. Και επειδή δημοσίευα άρθρα 3 φορές την εβδομάδα, έγραφα καθημερινά, μετά τις 21:00. Πλέον, τα δίδυμα είναι το α και το ω της μέρας μου και αρθρογραφώ πιο αραιά, αλλά πιο εμπεριστατωμένα και πιο εύκολα, μιας και έχει γίνει πια μια όμορφη συνήθεια.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί;

Προτιμώ το Facebook, για την αμεσότητά του και τις άπειρες δυνατότητές του.

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Έχω τεχνική υποστήριξη από developer, αλλά το photo editing, τις μεταφράσεις, τα social media και την όλη διαχείριση του blog την έχω αποκλειστικά εγώ. Τα άρθρα είναι επίσης δικά μου, με εξαίρεση συνεντεύξεις και guest posts από άλλους ταξιδιώτες.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα;

Εργάζομαι πλέον freelance, σε διάφορα project ως κειμενογράφος και μεταφράστρια.

Διαβάζεις τα blogs των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου;

Ως διδυμομάνα, γνώρισα ήδη από έγκυος το mytwins.gr. Άλλά μου αρέσουν πολύ τo Raised Good και το blog του βιβλίου The Danish Way of Parenting.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου;

Kαθόλου.

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Το Dreamista αυτή τη στιγμή είναι το μόνο ελληνικό travel blog για ταξίδια με δίδυμα μωρά και το δεύτερο παγκοσμίως με αυτή τη θεματολογία. Προσφέρει συμβουλές για ταξίδια χωρίς περιττές αποσκευές, με παιδιά ή χωρίς, αλλά και πληροφορίες για τους προορισμούς που έχω επισκεφτεί, για να δει κανείς τα καλύτερα και να κάνει τη διαμονή του ονειρεμένη, με παιδιά ή χωρίς!

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger;

Υπάρχει και είναι το ίδιο που ισχύει για όλες τις κατηγορίες blogging: να γράφεις για πράγματα που αφορούν το κοινό σου και για θέματα που ο άλλος θα ψάξει να βρει στο google – για τα οποία φυσικά έχεις προσωπική εμπειρία και αγαπάς να μιλάς για αυτά!

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα κα το blog…

www.dreamista.gr

www.facebook.com/dreamistablog

www.instagram.com/dreamista.gr

www.pinterest.com/dreamistablog

www.twitter.com/dreamistablog

Συνέντευξη για το www.businessmum.gr, στην Ήβη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts