Home HOMEECO LIVING Γνωρίζουμε Ελληνικές επιχειρήσεις| Το Κοκορίκο Shoes με υποδήματα για όλη την οικογένεια, από το 1976 στο χώρο της μόδας και σήμερα και με δικό του eshop!

Γνωρίζουμε Ελληνικές επιχειρήσεις| Το Κοκορίκο Shoes με υποδήματα για όλη την οικογένεια, από το 1976 στο χώρο της μόδας και σήμερα και με δικό του eshop!

by Ivi Chrysou Belesi

     1. Πότε και πώς ιδρύθηκε το Κοκορίκο Shoes ;
Το 1976 η κυρία Κατερίνα, η γιαγιά του σημερινού ιδιοκτήτη, άνοιξε μια μικρή επιχείρηση με υποδήματα κοντά στο σπίτι της στην Αντ. Θεοχάρη. Στο μαγαζάκι αυτό, ο κόσμος έβρισκε σχέδια από Έλληνες βιοτέχνες. Σιγά σιγά το κατάστημα έγινε γνωστό για την ποιότητα και τις τιμές του και το Κοκορίκο όπως το ξέρουμε σήμερα άνοιξε λίγα μέτρα πιο κάτω το 1981.

2. Tο Κοκορίκο Shoes είναι μόνο ηλεκτρονικό κατάστημα , eshop ή έχει και φυσική έδρα;
Το Κοκορίκο Shoes είναι πρωτίστως φυσικό κατάστημα με έδρα τον Πειραιά. Το e-shop ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016.

3. Ποιος είναι ο στόχος του Κοκορίκο Shoes ; Τι το διαφορετικό μπορεί να βρει ένας πελάτης, έναντι άλλων καταστημάτων ;
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα υποδημάτων στην χαμηλότερη δυνατή τιμή. Σύμφωνα με τους πελάτες μας, μας διακρίνει η ευγένεια, η άριστη γνώση του αντικειμένου και η άμεση και άριστη εξυπηρέτηση.

4. Τις συλλογές ή κάποιες από αυτές του Κοκορίκο Shoes τις επιμελείστε οι ίδιοι ;
Οτιδήποτε υπάρχει στο κατάστημα είναι επιλεγμένο και έχει περάσει από το χέρι μας!

5.Πώς επιλέγετε/ εμπνέεστε τα προϊόντα σας για το κατάστημα ;
Δεν κοιτάμε τι προστάζει η μόδα αλλά ακούμε τις ανάγκες του κόσμου. Επίσης επιλέγουμε προϊόντα με βασικό κριτήριο ότι θα τα φορούσαμε εμείς οι ίδιοι!

6.Τί νέο να περιμένουμε από το κατάστημά σας ;
Αναζητούμε πάντα καινούριες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσπαθούμε να ανανεώνουμε συνέχεια τα προϊόντα μας καθώς και να φέρνουμε νέα brands.

Πίσω από το Κοκορίκο Shoes κρύβονται ο Τάσος και η Μαρία, ας τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Σήμερα πίσω από το Κοκορίκο Shoes κρύβονται ο Τάσος Διακαντώνης και η Μαρία Λιόντου. Ο Τάσος είναι υπεύθυνος για την πελατεία στο φυσικό κατάστημα καθώς και την οικονομική διαχείριση. Η Μαρία είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και social media.

1.Το Κοκορίκο Shoes πως προέκυψε ως ιδέα; Σχετίζεται με τις σπουδές ή το επάγγελμα σας ;
Είμαστε η τρίτη γενιά που ασχολείται με το κατάστημα συνεχίζοντας την «παράδοση» της οικογένειας. Το eshop δημιουργήθηκε ακολουθώντας την τάση της εποχής, που είναι η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

2. Πώς προέκυψε η ιδέα του brand; Γιατί Κοκορίκο Shoes ;
Την εποχή της ίδρυσης του Κοκορίκο Shoes ήταν της μόδας «το πετεινάρι» της Ρ. Βλαχοπούλου, καθώς και ένα περιοδικό με το ίδιο όνομα. Η ονομασία ήταν ιδέα της κυρίας Κατερίνας. Είναι πραγματικά λίγο «περίεργο» για τέτοιου είδους κατάστημα αλλά τόσα χρόνια οι πελάτες μας έχουν μάθει με αυτό το όνομα και δεν το αλλάξαμε!

3. Ποιες τάσεις επικρατούν στη μόδα και στην παιδική αυτή την περίοδο, που θα μας πρότεινες;
Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο το αθλητικό παπούτσι και τα sneakers, όπως ακριβώς και την περίοδο 1985-1995. Ο κόσμος έχει στραφεί στην άνεση που προσφέρει ένα σπορ ντύσιμο, ακόμα και οι μεγαλύτερες ηλικίες. Επίσης, μεγάλη άνθηση κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχει το indoor shoe ή αλλιώς τα υποδήματα εσωτερικού χώρου όπως παντόφλες, γούνινα μποτάκια, clogs κλπ.

4. Πώς επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το κλάδο ; Τι σου προσφέρει η επικοινωνία μέσω διαδικτύου με το κοινό του Κοκορίκο Shoes ;
Είμαστε η τρίτη γενιά που ασχολείται με το κατάστημα συνεχίζοντας την «παράδοση» της οικογένειας. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον μέσω του διαδικτύου να μιλάμε με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και να ακούμε τις ανάγκες τους, καθώς μας βοηθάει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

5.Eίσαι μαμά; Πώς επιλέγεις ρούχα, παπούτσια αξεσουάρ και προϊόντα για τα παιδιά σου ; Ως μαμά με ποια κριτήρια επιλέγεις ρούχα, παπούτσια και τι θα συμβούλευες άλλες μανούλες;
Τα βασικά κριτήρια επιλογής για μια μαμά αλλά και μπαμπά είναι η σχέση ποιότητας και τιμής. Οι ανάγκες των παιδιών είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της ραγδαίας ανάπτυξής τους αλλά και των καθημερινών απαιτήσεων στο σχολείο και στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Συνεπώς επιλέγω παπούτσια άνετα, για όλες τις ώρες, που ταιριάζουν με όλα τα ντυσίματα, ανθεκτικά και σε καλές τιμές.

6. Ποια είναι τα 3 αγαπημένα προϊόντα σου αυτή τη περίοδο που θα βρούμε στο Κοκορίκο Shoes;
Τα κορίτσια λατρεύουν τις παντόφλες Santoro Gorjuss και η πρώτη τους επιλογή είναι αυτή https://www.kokorikoshoes.gr/product/pantofla-santoro-gorjuss-93601/
Μια πολύ μοδάτη και εξαιρετικής ποιότητας γυναικεία παντόφλα είναι αυτή https://www.kokorikoshoes.gr/product/pantofla-adams-shoes-18606-2/
Η νέα σειρά Revolution 4 της Nike έχει μόνο θετικό feedback από τους πελάτες μας https://www.kokorikoshoes.gr/?post_type=product&s=revolution

7. Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με τo Κοκορίκο Shoes.
Eshop: www.kokorikoshoes.gr
Facebook: Κοκορίκο Shoes
Instagram: @kokorikoshoes
Τηλ.: 210 4521333
Διεύθυνση: Αντ. Θεοχάρη 55 Πειραιάς

 

Επιμέλεια συνέντευξης: Ήβη Χρυσού

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts