Home WONDERLANDBOOKS “Η ΖΩΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ” ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

“Η ΖΩΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ” ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

by Businessmum.gr

Έχετε μήπως αρχίσει να αναζητάτε ένα μικρό δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα με αφορμή το Πάσχα που πλησιάζει. Μια πολύ καλή και διαχρονική πρόταση είναι ένα βιβλίο που μπορεί να συντροφεύσει τον καθένα όποτε και όπου έχει ανάγκη από μια πνευματική παρέα.

Αν αναζητάτε λοιπόν ένα καλό και ενδιαφέρον βιβλίο σας προτείνουμε το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Δημοπούλου «Η Ζωή Απέναντι». Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της, μέσα από το οποίο μας ταξιδεύει πίσω στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας. Εκεί δρουν οι ήρωές της, χαράσσοντας ο καθένας τη δική του πορεία. Χαρακτηρίζεται από πολλές ανατροπές, έντονη πλοκή και με τις απαραίτητες δόσεις μυστηρίου. Αν και αναφέρεται σε μια τόσο σκληρή ιστορικά εποχή, αποτελεί ένα τρυφερό μυθιστόρημα που συγκινεί, αλλά και που έρχεται να μας υπενθυμίσει κάποιες από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Φέτος, μάλιστα, συμπληρώνεται μισός αιώνας από το πραξικόπημα του Απριλίου του 1967.

Ας γνωρίσουμε όμως τώρα την βασική ηρωίδα, την Δάφνη. Η Δάφνη ζει στη δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της χούντας, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας. Είναι η μοναχοκόρη ενός συντηρητικού δασκάλου και μιας συμβιβασμένης νοικοκυράς και μεγαλώνει μέσα σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον, απαλλαγμένο από τις επιδράσεις του καθεστώτος και της σκληρής πραγματικότητας…

…Μέχρι που στο διαμέρισμα από κάτω τους έρχεται μια άλλη, πολύ διαφορετική οικογένεια, με μια άλλη μοναχοκόρη, την Άννα. Και τότε όλα αλλάζουν. Οικογενειακά μυστικά έρχονται στο φως, πολιτικά απόρρητα αποκαλύπτονται και ένας υπόγειος κόσμος υφαίνεται παράλληλα με τον ορατό.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αγωνίζονται, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν, ενηλικιώνονται και ωριμάζουν.

Την ίδια στιγμή, στο απέναντι σπίτι, η γειτόνισσα η Ζωή παρακολουθεί σιωπηλή τα πρόσωπα και επεμβαίνει ως καταλύτης στην εξέλιξη της ιστορίας. Έτσι κι αλλιώς η «ζωή» έχει την τελευταία λέξη…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Σοφία Δημοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από τα Λουσικά, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάστηκε ως μηχανικός στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Lapis lazuli, Η πέτρα που λείπει (2012), Άλμα θα πει ψυχή (2013) και Σε σωστή ώρα νυχτώνει (2014).

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts