Home IVI’S VIEW Ivi’s View | Η επικοινωνία δεν είναι απλώς μια δουλειά αλλά τρόπος ζωής!

Ivi’s View | Η επικοινωνία δεν είναι απλώς μια δουλειά αλλά τρόπος ζωής!

by Ivi Chrysou Belesi

Έχοντας επιλέξει ως επαγγελματικό κλάδο την Επικοινωνία και όσα αυτή συμπεριλαμβάνει και διαγράφοντας την πορεία μου σε αυτό τον χώρο, πολλές φορές συναντάω κόσμο που δεν γνωρίζει τι κάνω, με τι ακριβώς ασχολούμαι ή το ότι η Επικοινωνία είναι δουλειά. Και εκεί ξεκινάω το δικό μου story telling για το τι είναι επικοινωνία για εμένα, πώς την ασκώ και πώς την υπηρετώ ως επαγγελματίας της.

Δεν είναι μια απλή δουλειά αλλά άκρως πολυσύνθετη και φυσικά δημιουργική και παραγωγική. Η απόδοσή σου πηγάζει από την προσωπικότητα και τη διάθεσή σου. Δεν δουλεύεις απλά, αλλά δημιουργείς εικόνα, λόγο και συναίσθημα. Διαμορφώνεις και επηρεάζεις ή και εμπλουτίζεις μια άποψη. Και ας ορίσουμε τώρα πιο συγκεκριμένα τι πραγματικά κάνω εγώ ως Ήβη στον χώρο της Επικοινωνίας και των media.

Οι σπουδές μου είναι Δημοσιογραφία, Επικοινωνία και Διαχείριση Πολιτισμού. Εργάζομαι ως δημοσιογράφος – συντάκτης αλλά και ως σύμβουλος επικοινωνίας σε οργανισμούς και εταιρίες. Πρακτικά ως δημοσιογράφος έχω εργαστεί ως συντάκτης σε συντακτικές ομάδες πίσω από τις κάμερες αλλά και μπροστά με συνεντεύξεις και παρουσίαση θεμάτων στο κοινό. Συγχρόνως με την ιδιότητα του δημοσιογράφου αρθρογραφώ ως digital editor σε portal sites όπως και εδώ, στο δικό μου businessmum.gr Tαυτόχρονα, ως digital content creator δημιουργώ οπτικοακουστικό υλικό για τα digital media, διαμορφώνοντας ένα digital story. Από την άλλη πλευρά, ως σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρικό επίπεδο ασχολούμαι με ό,τι μπορεί να σχετίζεται με την επικοινωνία ενός brand, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή μιας εταιρίας. Δημιουργώ κείμενο, οπτικοακουστικό υλικό δηλαδή, όλο το content, για να ενημερώσω και να επικοινωνήσω κάτι στο κοινό μέσα από κείμενα σε sites ή με δημοσιεύσεις στα social media αλλά και για τα κλασικά μέσα όπως είναι ο Τύπος και η Τηλεόραση.

Παράλληλα, ασχολούμαι γενικότερα συμβουλευτικά για την επικοινωνία και το branding μια εταιρίας ως εξωτερικός συνεργάτης. Κάτι που μπερδεύει συχνά ο κόσμος και αξίζει να το αναφέρω είναι πως η δουλειά μου δεν είναι η διαφήμιση ή το marketing. Και τα δυο είναι μέρος και πολύ σημαντικοί πυλώνες της δουλειάς. Δουλειά μου, όμως, είναι η επικοινωνία και η δημιουργία επικοινωνιακού υλικού σε όλα τα επίπεδα και για κάθε ανάγκη που θα μου ζητηθεί. Επομένως πολλές από τις εικόνες, τις ειδήσεις ή τα μηνύματα που φτάνουν σε εσάς μέσω της διαφήμισης ή των media είναι αποτελέσματα της δουλειάς και της δημιουργικότητας ενός ανθρώπου από τον χώρο της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας.

Σήμερα, ασκώ και τις δυο ειδικότητες αυτού του επαγγέλματος με την ίδια αγάπη και αφοσίωση. Το γράψιμο μέσω των άρθρων ή κάθε είδους κειμένων και η δημιουργία περιεχομένου για τα ψηφιακά μέσα η αλήθεια είναι πως με έχουν κερδίσει λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες πτυχές του επαγγέλματος. Αλλά δεν αποκλείω και δεν λέω όχι σε τίποτα γιατί η ποικιλία και η πολυσύνθετη εφαρμογή του χαρακτηρίζει το επάγγελμα αυτό και είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που με κέρδισαν και με ενθουσιάζουν ακόμα!

Θα με βρείτε, λοιπόν, είτε να αρθρογραφώ σε κάποιο μέσο, κυρίως διαδικτυακό, είτε να ανήκω σε κάποια συντακτική ομάδα τηλεοπτικού προγράμματος που παρακολουθείτε ή να παρουσιάζω κάποιο θέμα στα Μέσα. Από την άλλη, μπορείτε να με συναντήσετε είτε ως Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων στο CSI Institute, είτε ως σύμβουλο επικοινωνίας και content creator για τα digital media σε εταιρίες, καταστήματα και διοργανώσεις!

Όπου και να με βρείτε με κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές του επαγγέλματός μου, που με πλήρη συνείδηση αποφάσισα στα 17 μου πως θέλω να ακολουθήσω και από τότε ασχολούμαι με αυτό, να ξέρετε πως το λατρεύω και δίνω πάντα το καλύτερό μου για να εξελίσσομαι και να επικοινωνώ το κάθε μήνυμα στον αποδέκτη με τον πιο δημιουργικό, πρωτότυπο και κατανοητό τρόπο!

Γιατί η επικοινωνία δεν είναι απλά μια δουλειά αλλά τρόπος ζωής και δημιουργίας! Ένα ξεχωριστό και άκρως παραγωγικό story telling.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts